Aggodalom

2022.08.09. 07:30

Életveszélyessé vált az istenmezejei művelődési ház

Esős napokon a lyukas tető miatt a víz végig folyik a falakon egészen be a villamosenergiakapcsoló-szekrénybe, ahonnan az egész épületrendszer kapja az energiát.

O.N.

Az épület jobb oldalán a felújított községháza pompázik, míg a másikon a tönkre ment tetőszerkezetes művelődési ház látszik

Forrás: MW

– A községháza és a művelődési ház egy L-alakú épületben található, s míg előbbit sikerült pályázati pénzekből színvonalasan felújítanunk, addig a másik rész szép lassan tönkremegy - tudtuk meg Nagy-Szú Pétertől, a település vezetőjétől.

Mint mondta: a polgármesteri hivatal dolgozói rendszeresen, felmosóval takarítják a magas feszültséggel teli szekrény alól az állott vizet. Nem kérdés tehát, hogy a tetőszerkezet teljes felújításra szorul. Istenmezeje polgármestere hozzátette, hogy már hosszú ideje pályáznak a javítási munkálatokhoz szükséges pénzösszeg elnyerésére, azonban eddig minden próbálkozás sikertelennek bizonyult.

Nagy-Szú Péter, polgármester mutatja azt, hogy hol folyik végig a víz
Forrás: MW

– Még csak a tartaléklistára sem kerülünk fel, pedig a helyzet tarthatatlan – mondta aggódva a település vezetője, aki azt is kiemelte, hogy csupán az odafigyelésen és a szerencsén múlt eddig az, hogy ebből a problémából fakadóan nem történt még baleset.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában