Előrelátás

2022.08.18. 13:06

Feltöltötték a tűzifatárolóikat, készülnek a télre Parádon

A parádi önkormányzat nem várja tétlenül a tél közeledtét. Feltöltötték saját tűzifatárolóikat, felújított intézményeikben energiatakarékos kazánokkal, szigeteléssel készülnek a hideg hónapokra.

B. K.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

– Nem tudni, mit hoz a tél, sok a bizonytalanság, éppen ezért próbálunk úgy készülni a fűtési szezonra, hogy alkalmazkodni tudjunk minden kihíváshoz – mondta el portálunknak Mudriczki József, Parád polgármestere. Érdeklődésünkre úgy fogalmazott, hogy a saját tulajdonú tűzifatárolóik tele vannak, s szükség esetén – ahol lehetséges – az óvodában, a polgármesteri hivatalban át tudnak váltani gázról szilárd tüzelésre. 

A szeptemberben nyíló új bölcsődéjükben, óvodájukban korszerű  fűtési rendszer áll rendelkezésre, s a szigetelt falak, új nyílászárók is segítik a takarékoskodást. Az általános iskolát és a közösségi házat is nemrégiben újították fel, igaz, ezekben az intézményekben csak gázzal tudnak fűteni. Bíznak abban, hogy a megpályázott szociális tűzifa is időben érkezik, így a legrászorulóbbaknak idén is tudnak segíteni.

Sajnos, a nagyobb helyi rendezvények helyszíne, a Freskó étterem rekonstrukciójára, fűtéskorszerűsítésére egyelőre várni kell, így a téli hónapokban várhatóan lezárják azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában