Kitüntetés

2022.08.19. 14:51

Hárman részesültek Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselői elismerésben a megyeházán

Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos képviselői elismeréseket adott át pénteken a megyeházán.

M. H.

A kitüntetésen balról: Bíró Attila, Nyitrai Zsolt Zay Ferenc és Balogh Ferenc

Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

Nyitrai Zsolt nemzeti ünnepünk alkalmából adott át elismeréseket. Köszöntőjében elmondta, Magyarország születésnapján mindig eszünkbe jutnak a magyarok történelmi tettei, küzdelmei, elődeink élni akarása.
– Van mire büszkének lennünk, hiszen több mint ezer éve Európa közepén, minden nehézséget túlélve talpon tudtunk maradni. Miközben népek, államok szűntek meg vagy olvadtak össze, addig Magyarország Európa egyik legrégebbi államaként ma is független, önálló ország – húzta alá. Hangsúlyozta, augusztus 20-a az országunk születésnapja, rólunk, magyarokról szól, Szent István napja.

Mint kifejtette, már hagyomány, hogy jeles nemzeti ünnepeink alkalmából országgyűlési képviselői elismerésben részesít olyan térségbeli embereket, akik sokat tettek azért, hogy az egriek, a Heves megyeiek hírnevét öregbítsék.

Így idén Balogh Ferenc, a Főegyházmegyei Könyvtár igazgatója, Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya és Zay Ferenc, a Magyar Államkincstár Heves Megyei Igazgatóság frissen nyugállományba vonult igazgatója kapott ilyen díjat.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában