Állatkínzás

2022.08.29. 13:55

Hergelte a németjuhászt, majd kilőtte az eb szemét a szomszéd Ivádon + videó

Ivádon idén májusban légpuskával kilőtték egy kétéves németjuhász egyik szemét. Az állat azóta félvakon él, a család arra vár, hogy a tettes elnyerje méltó büntetését.

B. K.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Szörnyű történetet osztott meg velünk az Ivádon élő Nagypál Dóra. A család kedvenc kutyáját, a Maci névre hallgató, kétéves németjuhászt a szomszéd először hergelte, majd kilőtte a jobb szemét. Az eset idén május 7-én fényes nappal történt, s a jelenetet térfigyelő kamera is rögzítette. A felvételt portálunknak is eljuttatták. 

A család azóta sem tudott napirendre térni a történtek felett. Dóra azt mesélte, hogy a sérült ebet azonnal állatorvoshoz vitték, megműtötték, de a szemét már nem tudták megmenteni, így most félvakon él. Természetesen feljelentést tettek a rendőrségen, s az eljárás azóta is folyamatban van. Azt remélik, a tettes példás büntetést kap a kegyetlen állatkínzásért.

Hétfőn portálunk tájékozódott a Heves Megyei Főügyészségen. Dr. Konkoly Thege László címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, sajtószóvivő úgy nyilatkozott, hogy az Egri Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vizsgálódik az ügyben, amely jelenleg vádemelési szakban van. Ha az ügyészség vádat emel, a vádiratról tájékoztatjuk olvasóinkat.

Egyébként ez nem az első eset, hogy a településen állatot kínoznak, pár hónapja macskákkal kegyetlenkedett valaki.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában