Pályázat

2022.08.17. 11:00

Heves megyében már több település is elnyerte a Hild János-díjat, most újra itt a lehetőség

A Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT) idén 38. alkalommal adományozza a díjat.

HEOL

Forrás: Shutterstock

A Magyar Építész Kamara internetes oldalán olvasható a felhívás, miszerint a díj elnyeréséért minden olyan önkormányzat pályázhat, amelyik hosszabb ideje – legalább nyolc éve – dokumentáltan tudatos, célszerű stratégia alapján tervezi és valósítja meg fejlesztéseit, saját fenntartható fejlődéséhez alkalmazva az urbanisztika eszköztárának széles körét.
A pályázati kiírás tartalmazza a benyújtandó dokumentumokat.

A Hild János emlékérem.
Forrás: mek.hu

A települési Hild János-díj egy alkalommal legfeljebb három pályázónak adható. A díjak elosztása során külön bírálják el a 2000 személy alatti, a kétezer és 20 ezer közötti, valamint a 20 ezer feletti lakosú települések pályázatai. Azok az önkormányzatok, amelyek elnyerik a címet, emlékérmet és az adományozásról szóló oklevelet kapnak. Továbbá az érem nagyított változatát kötelesek emlékműként köztérre kiállítva, vagy központi helyen lévő épület falára szerelve emléktáblaként elhelyezni. A díjat egyébként a MUT Elnöksége ítéli oda szakemberek véleményét is kikérve.
Benyújtási határidő: augusztus 31. délután két óra.
Már több Heves megyei település is kiérdemelte az elismerést: 1977-ben Eger, míg 2000-ben Heves és Gyöngyös önkormányzatai nyerték el. Kiemelendő, hogy a szűkebb hazánkkal szomszédos megyeszékhelyen, Salgótarjánban adták át a legelsőt, méghozzá az 1968-as évben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában