Összefogás

2022.08.31. 13:55

Jótékonysági labdarúgó-tornát, batyus bált is szerveznek a beteg káli kislány megsegítésére

Többen is összefogtak, hogy segítsenek összegyűjteni a pénzt a káli család gyermekének, akinek drága külföldi műtét segíthet a gyógyulásában. Aki szeretne hozzájárulni a beavatkozás árához, az nemcsak interneten keresztül teheti meg, hanem a közeljövőben focimérkőzésen és bálban is.

F. V. E.

Sokan próbálnak segíteni a kislánynak

Forrás: HMH

Amint arról már korábban beszámoltunk, egy káli család kislányának, Sárának egy nagyon drága külföldi kezelés jelenthet segítséget. Sára édesanyja, Antal Barbara portálunknak elmondta, kiderült, hogy a lányuknak nagyon ritka, több típusból álló csecsemőkori leukémiája van. Március elején testvérdonoros csontvelő transzplantációja volt, ami jól sikerült, a gyermek jobban lett. Ám az örömük nem tartott sokáig, hamarosan újra felütötte a fejét a betegség. Németországban protonsugár terápia várhat Sárára, és egy izraeli kezelés is segíthetne az állapotán. Ez azonban nagyon drága, így minden támogatás jól jön a családnak. 

Több összefogás is született már. Szeptember 4-én, vasárnap jótékonysági labdarúgó-tornát rendeznek Nagyfügeden, melynek bevételével a családot segítik. A nevezési díj 20 ezer forint, és szerencsére szép számmal jelentkeztek is az eseményre. 

– Tíz felnőttekből álló csapat mérkőzik meg vasárnap, és négy gyermekek alkotta csoport is a pályára lép. Már kisorsoltuk, ki kivel focizik, de még most is jelentkeznek olyanok, akik szeretnék támogatni a kezdeményezést. Ők már nem játszanak, de beneveznek az összeg befizetésével a becsületkasszába – mondta el a Heolnak Botos Ervin, a torna szervezője, aki egyben a Játszi Foci mozgalom Heves megyei koordinátora is. 

– Egy jó barátom ismeri Sára apukáját, így tudtam meg, hogy műtétre gyűjtenek, és úgy éreztem, mindenképpen szeretnék nekik segíteni. Ezért szerveztem meg a vasárnapi eseményt is – jegyezte meg Botos Ervin.

A torna vasárnap 10 órakor kezdődik, Nagyfügeden a Kossuth Lajos út 36. címre várnak minden érdeklődőt, támogatót és szurkolni vágyót. 

Szeptember 10-én pedig Kálban, a művelődési házban lesz jótékonysági batyus bál, melynek teljes bevételét Sárának ajánlják fel, ezzel is segítve a gyógyulását. A mulatság  este 7-kor kezdődik, lesz zene, tánc és tombola is, amelyre felajánlásokat szívesen fogadnak. A belépőjegy ára kétezer forint, s aki nem tud ott lenni, de szeretné támogatni a családot, annak lehetősége van támogató jegyet is venni ezer forintért, a tombola pedig 500-ba kerül majd. Jegyet venni és asztalt foglalni az alábbi elérhetőségeken lehetséges. 

Az Összefogás Sára baba gyógyulásáért facebook csoportban minden információt megtalálnak azok is, aki a labdarúgó tornán és a bálon kívül szeretnének segíteni összegyűjteni a műtéthez szükséges összeget.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában