Ünnepség

2022.08.18. 21:06

Kemencét avatnak a kömlői tájház udvarán

A településen is megünneplik hazánk születésnapját.

M. H.

A kömlői kemence

Forrás: HMH

Augusztus 20-án előbb Varga Pál atya celebrál misét, amelyen részt vesz dr. Pajtók Gábor, a térség országgyűlési képviselője és Ignácz Balázs megyei főispán is. A plébános megáldja az ünnepi kenyeret, majd a művelődési házban folytatódik az ünnepségsorozat. A beszédek, az iskolások és a Nefelejcs Népdalkör műsora után díjakat is adnak át, köztük díszpolgári címet. 

Egy felajánlásnak köszönhetően a kömlői tájház újdonsággal bővül. Székely Csaba jelezte korábban Turó Tamás polgármesternek, hogy készítene egy kemencét. A faluvezető lapunknak elmondta, örömmel fogadta a felajánlást, az önkormányzat finanszírozta az anyagokat, Székely Csaba pedig elkészítette. Ezt fogják felavatni, és kipróbálni szombaton. – Most büszkeség tölt el, hogy hazám születésnapjához magam is hozzájárulhattam ezzel a kemencével– közölte a felajánló. 

A nap során Morvai Dani zenél, valamint retró utcadiszkó is lesz hajnalig, illetve este kilenc órakor tűzijáték zárja az ünnepet. M. H. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában