Turizmus

2022.08.07. 19:21

Kevés jobb hely van Egernél az országban, a turisták szerint legalábbis

Ismét a dobogón végzett a hevesi megyeszékhely a legnépszerűbb belföldi úti célok között.

HEOL

Eger népszerűsége töretlen

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A főváros után Siófok és Eger vonzotta a legtöbb vendéget a második negyedévben – derült ki a Szallas.hu portálunkhoz eljutatott közleményéből. Bár a hosszú hétvégék élénkítették a turizmust, a háború miatt kieső orosz vendégek, a szektorban erősödő munkaerőhiány és az időjárás is nehezítette a szakma életét. Országosan, az egy főre eső éjszakánkénti átlagár 11 ezer forint volt, ez 39 százalékos növekedés 2019-hez képest.

Mint írták, az idei második negyedévben az áprilisi, négynapos húsvéti hosszú hétvége és június elejére eső, háromnapos pünkösdi hosszú hétvége a belföldi turizmus meghatározó mozgatórugói voltak. A Szallas.hu adatai szerint a húsvéti hosszú hétvégére már valamennyi partnerük április elején teltházat jelzett, a pünkösd már lassabban fogyott.

 

– Az április 1-jétől június 30-áig tartó időszakban a Szallas.hu által közvetített bruttó szobaár-bevétel 57 százalékkal nőtt 2019 második negyedévéhez képest, amikor ebben az időszakban utoljára lehetett hasonló feltételekkel utazni. Ugyanakkor a foglalások csupán 15 százalékkal, a vendégek száma pedig 13 százalékkal gyarapodott. Nem lélegezhettek fel a hazai turisztikai szereplők ebben a negyedévben sem – mondta Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője. – Bár a koronavírus-járvány intenzitása, az esetszámokról szóló hírek mérséklődtek, beárnyékolta az előszezont az orosz-ukrán háború.

A Szallas.hu felmérést végzett, mely szerint bár tízből nyolc nyaralást tervező magyar akkor úgy nyilatkozott, nem befolyásolja őt a háború az idei vakáció megtervezésekor, akiket viszont igen, főként anyagi okokra hivatkoztak. 

– Mindezek ellenére ebben az időszakban nem érzékeltünk kiugró lemondási hullámot. Igaz, az utazási kedv megőrzéséhez hozzájárulhattak a választást megelőző és követő támogatások kiosztása, valamint az OTP SZÉP-kártyával együttműködve mi is árkedvezményt kínáltunk a nyári időszakra, ami élénkítő hatású volt a foglalásokra – fogalmazott a sajtószóvivő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában