Bor

2022.08.24. 15:09

Már rendelhető a Gárdonyi 100 alkalmával készült összefogás bor

A Superior minőségű egri csillag és egri bikavér borok egyedi, 1552-es palackokba kerültek.

Sz. M. L.

Gárdonyi Egri Csillag Superior 2021 Összefogás Bort

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsánál már megrendelhető a Gárdonyi Egri Superior Csillag és előrendelhető a Gárdonyi Egri Superior Bikavér, amely csak jövőre kerül az egyedi, 1552 egri borvidéki díszpalackokba, tájékoztatták portálunkat.

A hegyközségi tanácstól egy regisztrációs űrlapon, legfeljebb tizenkét palackot lehet rendelni borfajtánként, a megjegyzésbe a tétel megnevezését kérik. A Gárdonyi Egri Csillag Superior átvehető 2022 szeptember 1-től a beérkező utalás után személyesen, telefonos egyeztetéssel, valamint az EBHT irodájában.

Dr. Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus leírása szerint az egri csillag furmint, olaszrizling, hárslevelű, chardonnay, rajnai rizling, királyleányka, sauvignon blanc összetételű. A szakértő szerint ez közepes citrom színű, még halványan zöldes árnyalatokkal megjelenő bor. Illata tiszta, határozott és intenzív. Virágos, mézes-barackos és keleti fűszeres aromákat hordoz. Halványan, de hordós érlelés jegyei is feltűnnek az illatban. Nyomokban szerecsendió-virág, szegfűszeg, ánizs jelenik meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában