Államalapítás

2022.08.13. 12:20

Még nem tudják, mire költik a tűzijáték árát Egerben, de augusztus 20-ai program már van

Az augusztus 20-ai ünnepség programja összeállt.

Sz. M. L.

A Dobó téren lesznek a programok

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az önkormányzat tájékoztatása szerint délelőtt 10 órakor ünnepi szentmise lesz a bazilikában, majd este 7 órától tartják a városi díszünnepséget a Dobó téren, ahol fellép Gyura Fanni népi énekművész és a Modus Rézfúvós Együttes. Ahogy arról már hírt adtunk, idén is lesz Szimfonik Lájk, a korábbi évekhez hasonlóan most ismét a város fő terén. 

Mint ahogy arról már beszámoltunk, a Városi Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság döntése alapján idén augusztus 20-án Egerben nem lesz ünnepi tűzijáték. Az önkormányzatnál arról is érdeklődtünk, hogy mi lesz az erre szánt pénzzel. 

– Az éves költségvetésben elkülönített összeg szerepel az állami ünnepek megvalósítására, ebből lehet finanszírozni egyebek között a tűzijáték költségét is. Az így megmaradó összeg felhasználására már több javaslat is érkezett, erről végleges döntés viszont még nem született – közölték portálunkkal, rámutatva arra, hogy a tűzijátéknak soha nem volt külön költségvetési sora, az ünnepségekre szánt pénz egyben szerepel a dokumentumban. Megkérdeztük azt is, előfordulhat-e, hogy az összeg a részvételi költségvetésbe kerül, ezzel kapcsolatban mikor szavazhatnak a felhasználásáról az egriek. 

– Az áprilisi közgyűlési döntés alapján a részvételi költségvetésre 20 millió forint összegben tudunk lehetőséget biztosítani. Az előkészítés az utolsó fázisába érkezett, a hivatal ennek a technikai, informatikai, valamint jogi hátterét megteremtette, illetve egyeztetés van folyamatban a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósággal, ennek eredményére még várni kell. A továbbiakról hamarosan tájékoztatást tudunk adni – közölték portálunkkal a fejleményekről. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában