Összefogás

2022.08.03. 15:17

Megtalálták az eltévedt idős gyöngyöshalászi hölgyet, összefogtak az önkéntes mentő csapatok

Az összefogásnak, a lélekjelenlétnek és a kitartásnak köszönhető, hogy megtalálták azt az idős hölgyet, aki a napokban eltűnt az otthonából. 

B. K.

Mentőkutya is segítette a keresést

Forrás: Hope Egyesület

A szívszorítóan szép történetre Kapaló Éva terápiás kutya felvezető, habilitációs kutyakiképző, a Doktor Mancsok Állatasszisztált Terápiás Alapítvány tagja Facebook-oldalán bukkantunk. Úgy gondoljuk, érdemes megosztani a bejegyzést, így is köszönetet mondva a segítőknek. 
Nagy László a Segíts megtalálni az eltűnt személyt! Facebook-csoport tagjaként figyelt fel a bejegyzésre, miszerint eltűnt otthonából egy idős hölgy.

– Hétfőn este 6 órakor fogtam be egy faces segélykérő posztot – írja Nagy László –, a hozzátartozóval való egyeztetés után kiderült, hogy egy 71 éves cukorbeteg és demens hölgy tűnt el gyöngyöshalászi otthonából. Azonnal cselekedni kellett. A Google térképén megnéztem, melyik mentőegység és mentőkutyás van legközelebb a helyszínhez. Kapaló Évi, a Hope Egyesület mentőkutyása azonnal reagált a megkeresésemre és rövid időn belül a csapatával el is indult a helyszínre, miközben átbeszéltük, melyik mentőegységek jöhetnek még szóba erősítésül.

A mentőcsapatok kitartó és szakszerű munkával keresték az idős hölgyet
Forrás: Hope Egyesület

Beindult a gépezet és elkezdődött  a néni után a kutatás, ami hajnal kettőig tartott, de sajnos nem sikerült megtalálnia őt a társaságnak. Reggel nyolckor a kutatás újraindult, további mentőegységek és segítők csatlakoztak a keresőkhöz. Az egésznapos keresés után kedden egy óra körül érkezett a jó hír, hogy a szépkorú asszonyt egy patakmedernél megtalálták. Kimerült, de a körülményekhez képest jó állapotban volt.

Képek is érkeztek a megtalálásról, amelyeken látni, hogy a néni már biztonságban van, körülötte a megmentőivel.
– Örömmel teszem közzé a jó hírt, hiszen az összefogásunknak köszönhetően egy újabb életet mentettünk meg – folytatta Nagy László. – Hálásan köszönök mindent Kapaló Évának, a Hope Egyesületnek, a Neptun Mentőcsapatnak, a Rescue 4x4 csoportnak, a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesületének, Gyöngyöshalász közterület-felügyelőinek, a rendőröknek, a polgárőröknek, az önkéntes segítőknek , és mindenkinek, aki részt vett a keresésben bármilyen formában is – zárja Nagy László bejegyzését.

Az mentésére induló csapatok megtalálták az idős hölgyet
Forrás: Hope Egyesület

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában