Magyarok Kenyere

2022.08.08. 17:52

Nehéz helyzetben is adományoznak a Heves megyei gazdák

Idén is Sarudon gyűjtik a búzaadományokat a Magyarok Kenyere 15 millió búzaszem programban. Már a tavaly összegyűjtött mennyiség felét összeadták a gazdák.

T. B.

Gyűlik a búza

Forrás: Kiss Annamarie/Hajdú-Bihari Napló

A megye gazdálkodói idén is részt vesznek a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem programban. Szendrei László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Heves megyei elnöke szerint a termelők újfent kitettek magukért, hiszen augusztus elejéig a tavalyi mennyiség felét már bevitték a sarudi gyűjtőpontra. Ez azt jelzi, hogy a gazdálkodók fontosnak tartják a programot, érzik annak jelentőségét, s jó szívvel adományoznak. A Karkus-tanyán a hónap végéig várják a búza felajánlásokat. Pénzadományok is érkeznek, ebben felül fogják múlni a tavalyit, s szeptemberig, októberig még a gazdák, vagy magánszemélyek is tehetnek pénzfelajánlást a rászorulók támogatására.

Szendrei László büszke a heves megyei gazdákra, akik nem csak akkor adnak, amikor sok terem és van miből, hanem akkor is támogatják a rászoruló gyerekeket, családokat, amikor maguknak is kevesebb van. Köszönet jár nekik ezért.

A megyei búzaadományt az Egri Főegyházmegyei Karitász osztja szét tartós élelmiszer formájában Heves és Borsod megyei rászorulók között, részben pedig a határon túli karitatív szervezetekhez juttatják el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában