Palóc párnanap

2022.08.30. 11:07

Nem hagyják értékeiket veszendőbe menni Mátraderecskén

Csúcsot döntött a látogatók száma az idei Palóc Párnafesztiválon.

B. K.

Kézműveskedhettek is az esemény résztvevői

Forrás: HMH

Amint azt Forgó Gábor, a község polgármestere összegzésként a portálunknak elmondta, csak a szombat esti Bikini-koncertre pontosan háromezer jegyet váltottak az érdeklődők. 

Már tizenötödik alkalommal rendezték meg a mátradrecskeiek legvonzóbb fesztiválját, ahol mindenki talált a korosztályának és az érdeklődésének megfelelő programot. 

A rendezvény ezúttal is több helyszínen zajlott. Péntek délután a mofettában Les Norbert népi iparművész, fazekas tárlatának megnyitójával kezdődött az események sora. A Népművészeti Házban egész hétvégén kézműves-foglalkozásokkal, kiállítással, kulturális, táncos, zenés programokkal várták a családokat. 

A faluba látogatók ezúttal is ízelítőt kaphattak a helyi finomságokból, szombaton délután tánccsoportok, kórusok, hagyományőrzők részvételével indult el a látványos palócfelvonulás a viseletbe öltözött kicsik és nagyok részvételével. Természetesen most sem hiányozhattak a palócság népművészeti hagyományait szimbolizáló díszpárnák. Szombaton az ebédet követő szórakoztató műsorok után este a 4S Street és a Bikini koncertjén szórakozhattak a résztvevők. A fesztivál vasárnap ünnepi szentmisével zárult.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában