Programsorozat

2022.08.24. 12:36

Nyitott szívvel várják az érdeklődőket Eger Civil Ünnepére

Újra megtartják az egri civilek legnagyobb rendezvényét.

F. V. E.

Idén is vonulnak a civilek

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az Egri Civil Fórum és Kerekasztal immáron XXVII. alkalommal rendezi meg Eger Civil Ünnepét szeptember 17-én. 

– Az idei ünnep szlogenje: Nyitunk! Ez a jelmondat több jelentéssel is bír, ugyanis egyrészt felavatjuk a Civil Közösségek Házát, másrészt nyitott kapukkal és nyitott szívvel fogadjuk városunk lakóit és az ünnepre érkező vendégeket is – tájékoztatta portálunknak Jakabné Jakab Katalin, az egri civil ünnep szervezőbizottságának elnöke. 

Az ünnepségen többek között az Egri Civil Fórum Szekciói mutatkoznak be a városnak és az érdeklődőknek, ismertetik a szolgáltatásaikat, melyekkel az egriek életminőségét kívánják emelni. 

A szombati gyülekező a Dobó téren lesz, 9 óra 30 perctől, itt az Egri Majorette Egyesület és a Szihalmi Fúvós Együttes műsorát nézhetik meg a résztvevők. Ezután zenével kísért felvonulással mennek át a Civil Közösségek Házába, ismertette az elnök. Ott a megnyitó 10 órakor kezdődik, az ünnepi köszöntők után mesesarok, egészségsziget, sportjátékok, színpadi műsorok és még nagyon sok izgalmas program várja az érdeklődőket. Vetélkedőkön, főzőversenyen is megmérettethetik magukat a vállalkozó szelleműek. 

Délután 4-től a The Feelgood formáció ad két órás koncertet, majd 19 órától a Bartakovics Béla Közösségi Házban az Egri Szimfonikus Zenekar műsorával zárul a program. 

– Eger Civil Ünnepéhez egy hónapos programsorozat is kapcsolódik, melynek részeként a civil szervezetek összefogásával rendeznek programokat a város különböző részein augusztus 28. és szeptember 25. között, amely idő alatt egy hónapra a város figyelme a civil szervezetekre irányul – jegyezte meg Jakabné Jakab Katalin.

Céljuk, hogy a város lakói még jobban megismerjék őket, megtudják, hogy milyen ügyekben fordulhatnak hozzájuk, miben tudnak segíteni. 

A részletes program az Egri Civil Kapu honlapján megtalálható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában