Találkozó

2022.08.03. 15:37

Nyitrai Zsolt: fiatalok bevonásával kapjon új lendületet a nemzeti bormarketing

A nemzeti bormarketinggel kapcsolatos közös feladatokat vette végig Rókusfalvy Pál, frissen kinevezett kormánybiztos és Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos.

HEOL

Forrás: Nyitrai Zsolt és Rókusfalvy Pál

Fotó: Nyitrai Zsolt/Facebook

– Sajnos, a szőlészek és a borászok hétköznapjaira is hatással van a szomszédunkban dúló háború. A megemelkedett energiaárak és az aszály az idei termésnek sem tesz jót. Ebben a helyzetben nagy előrelépést jelent az ágazat számára az új borpiaci szabályozás, amely a hatósági eljárások újragondolásával és elektronikus ügyintézési lehetőséggel segíti az adminisztrációs terhek csökkentését – tette közzé Nyitrai Zsolt szerdán hivatalos Facebook-oldalán.

A miniszterelnöki biztos úgy véli, közös cél, hogy új lendületet kapjon a nemzeti bormarketing, hiszen a magyar borok viszik messze a jó hírünket szerte a világban.

–  Az egri történelmi borvidék szülötteként különösen fontosnak tartom a magyar borok világpiaci értékének növelését, hiszen borászaink folyamatosan jól szerepelnek a nívós nemzetközi versenyeken. Komoly szükség van a bormarketing fejlődéséhez a kutatásokra, felmérésekre és a nemzetközi ismeretek átültetésére a hazai gyakorlatba. A jövő generációját, akik a fiatalok, a legnagyobb mértékben be kell vonni a közös munkába – tette hozzá.

Nyitrai Zsolt szavai szerint a magyar borok számára rendkívül fontos, hogy a világ minden táján képviselve legyenek, hiszen a nemzeti nedűink és a borvidékeink megérdemlik a kiemelt figyelmet.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában