Munkavállalás

2022.08.05. 15:29

Nyolcszáz Heves megyei fiatalnak biztosít jövedelmet a diákmunkaprogram

A nyár végéig dolgozhatnak szja-mentes keresetükért a támogatott fiatalok a nyári diákmunkaprogramban.

HEOL

16-25 éves fiatalok regisztrálhatnak a programra

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Heves megyében kétszáz foglalkoztatóval kötöttek szerződést a járási hivatalok, a munkáltatók összesen nyolcszáz fiatalnak biztosítanak munkát – tájékoztatott pénteken a Heves Megyei Kormányhivatal.

A diákmunkaprogramra 16-25 éves, nappali tagozaton tanuló, munkaviszonyban nem álló, vállalkozási jogviszonnyal sem rendelkező diákok regisztrálhatnak. A foglalkoztatásukhoz önkormányzatok és a mezőgazdaságban, turizmusban, vendéglátásban működő vállalkozások kérhetnek támogatást. Mivel a 25 év alattiak munkavégzése már szja-mentes, idén több pénz maradhat a nyári szünetben dolgozó fiataloknál.

A programban résztvevő Heves megyei diákok több mint felét az önkormányzatok foglalkoztatják, a helyhatóságok különösen az egri és a hevesi járásokban pótolják fiatalokkal a szabadságon lévő állandó munkaerőt. A turizmus és vendéglátás területén 270 diák dolgozik, közülük 178-an az egri járásban. A mezőgazdaságban 14-en helyezkedtek el.

A nyári diákmunkaprogram augusztus 31-ig tart, részletes információ a munka.hu oldalon található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában