Ki a felelős?

2022.08.25. 10:59

Parázs vita után dobták vissza az Evathoz az életveszélyes egri garzonház ügyét

A garzonház korlátjainak állapotáról szóló sürgősségi előterjesztést is tárgyalta csütörtökön az egri közgyűlés.

HEOL

Az egri garzonház állapotáról is vitatkoztak

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Ahogy arról élő közvetítésünkön beszámoltunk,  az egri közgyűlés csütörtöki ülésén megszavazta, hogy minél előbb intézkedjen az ügyben az Evat Zrt. Mint írtuk, már egy 2019-es költségvetési egyeztetésen is szakvéleményben rögzítette az Evat Zrt., hogy a korlátrendszert fel kell újítani. Ezután is minden évben jelezte a városi cég a problémát. Az építési szakértő és statikus tervező által készített, 2019-es szakértői vélemény szerint a korlátrendszer életveszélyes volt évekkel ezelőtt is, s úgy tűnik, semmiféle beavatkozás nem történt azóta.

Komlósi Csaba a csütörtöki ülésen kiemelte, hogy miközben társasjátékra, rendezvényeke több száz millió forintot költöttek, a korlátok állapotával senki nem törődött. Szeretné ha mielőbb helyreállítanák. Farkas Attila szerint az Evat jelenlegi igazgatótanácsa politikai kinevezettek gyülekezete, ez abból is látszik, hogy nem a megoldást keresik, hanem a felelősséget hárítják. Az Evat dolga lett volna ezt megoldani. Oroján Sándor szerint a mostani városvezetés által kinevezett vezető több mint két évig nem csinált semmit. 

–  A jelenlegi vezetőknek ezt nem hozták a tudtára, menet közben derült ki. Ez súlyos, életveszélyes helyzet. Meg kell keresni a felelősöket. A garzonházban lakók figyelmét pedig szeretném felhívni, hogy ne menjenek a korlát közelébe – fogalmazott Oroján Sándor.

– 2018-ban az Evat 45 millió forintot kért a helyreállításra. A városvezetés leszavazta. Mi 2019-ben megtudtuk, 8 millió forintot megszavaztunk de jött a pandémia, és forrásokat kellett átcsoportosítani. Az elmúlt két évben az Evat folyamatosan tagi kölcsönökkel tartotta életben a cégeket. Ennek az előterjesztésnek a közgyűlés előtt semmi értelme, ugyanis a pénz ott van az Evatnál, 200 millió forint forrásuk van karbantartásra. Miről akarunk dönteni? Ne a felelőst keressük, hanem végezzék el a munkát – mondta Mirkóczki Ádám.

Dr. Pócs Alfréd szerint nincs szükség meddő vitákra.  
– Szavazni és cselekedni kellene, semmi értelme egymással vitatkozni ebben az ügyben – vélekedett.

Olvassa el a 2019-es szakvéleményt korábbi cikkünkben!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában