Hitélet

2022.08.25. 12:59

Polgármesterekkel találkozott az egri érsek

Minden évben meghívja egy találkozóra dr. Ternyák Csaba egri érsek a polgármestereit azon településeknek, ahol az Egri Főegyházmegye fenntartásában működik oktatási intézmény.

HEOL

Ternyák Csaba egri érsek

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Augusztus 23-án mintegy negyven település vezetője vett részt a programon - derült ki a Szent István Televízió riportjából. Dr. Ternyák Csaba köszöntőjében elmondta: fontos ez a találkozó, mert erősíti a kapcsolatokat és alkalmat ad arra, hogy személyesen egyeztessenek az intézmények kapcsán felmerülő kérdésekről.

- Ez a mostani egy különleges alkalom Szent István ünnepe után. Megerősödve, felbátorodva, fellelkesítve attól az elkötelezettségtől, amit évről évre megtanulhatunk első szent királyunktól, aki bátran és lendülettel haladt előre - fogalmazott az eseményen dr. Ternyák Csaba.

A főpásztor hozzátette: 2010 óta nem a tulajdon szemlélete dominál az intézményfenntartásban, hanem a szülők és a települések szándékai, a gyermekek érdekei jelentik a legfontosabb szempontot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában