Programajánló

2022.08.04. 19:50

Rengeteg program közül lehet válogatni Heves megyében ezen a hétvégén is

A jó idő garantált és jó programokból sincs hiány.

HEOL

Idén is megrendezik a rétesnapokat Felsőtárkányban

Forrás: HMH

Péntek

Eger A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár könyvtárosai délután 5–8 óráig várják azokat a családi, baráti, egyéni játékosokat, akik szeretik a társasjátékokat. A Bródy Társas Piknik az Érsekkertben a szökőkútnál lesz, ezért a szervezők kérik, hogy az érdeklődők vigyenek magukkal pokrócot. A 12-féle játékot a bibliotéka biztosítja. 

Eger Közösségi túra a Kisegedre. A menet az Érsekkertből indul 17 órakor. 

Szombat

Eger Felsőváros ünnepét rendezik meg. A programok 10 órakor kezdőnek a Nemzedékek terén, a Kicsi Gesztenye Klub: Mini és Max show-jával.
17 órakor kiderül, ki lett a Felsőváros Csillaga és fát is ültetnek. 17:30-tól Nagy Barbara és Nagy Szilvia zenés műsorát hallhatják az érdeklődők,  18 órától pedig borbemutató lesz Tarsoly Józseffel.

Eger Gárdonyi Piknik a Gárdonyi Géza Emlékházban délelőtt 10 órától. A nap folyamán a családok vehetik birtokba a kertet. Játszóházak, kézműves és tárgyalkotó foglalkozások, bábjáték, rendhagyó tárlatvezetések és családi irodalmi játékok, vetélkedők várják az érdeklődőket. Este a felnőtteket egy irodalmi teraszon látjuk vendégül, ahol Kamarás Iván és Balla Eszter színművészek tolmácsolják Gárdonyi Géza műveit. Az előadást követő baráti beszélgetést születésnapi torta és bor teszi különlegessé.

Eger Délután 5 órától sziesztára várnak mindenkit a Bolyki völgybe. – Egy jó pizza mondjuk ilyen. Mondjuk a Bolyki pezsgő is ilyen, főleg, ha utána meg ki lehet feküdni a fűbe, nézni a felhőket, esetleg inni még egy pohár pezsgőt. Esetleg kettőt. Kicsivel később meg enni egy csokiszuflét, inni hozzá egy pohár Óperencián kékfrankost. Szóval ilyen apróságokat szeretünk mi – olvasható a kedvcsinálóban.

Bekölce Családi napot és főzőversenyt rendeznek. A közösségi színtér udvarán már reggel hat órakor elkezdhetik a főzést a benevező csapatok. A verseny eredményét délután fél egykor hirdetik ki a falunap megnyitójával egybekötve. Délelőtt gyerek kézműves-foglalkozásokat tartanak. Közös ebéd után délután háromtól kezdődnek a színpadi programok Egri József és Szász Katalin operett- és nótaslágereivel, majd föllép Bodri és a Miskakancsó, retró diszkóslágerekkel Sheela, délután hatkor pedig szabadtéri diszkó kezdődik éjfélig.

Poroszló Nagy buli lesz a szabadstrandon. Este 7-től Zeneexpressz - Fásy Mulató módra, melynek keretében színpadra lép Takács Nikolas, Tóth Andi, Fásy Ádám és Sipos F. Tamás is. 

Kisnána Kőrössy Íjászai Egyesület IV. íjászversenye Kisnána Várában reggel 8 órától. 

Vasárnap

Hatvan Roy és Ádám Trió-koncertre várják a rockzene kedvelőit a Jam Gardenben (Kossuth utca 24.) este. A kapukat 18.30-kor nyitják. A zenekar 1998-ban robbant be a magyar zenei életbe, a két alapító, Kohánszky Roy és Nagy Ádám lassan harminc éve zenél együtt, a harmadik tag, Csányi Zoltán 2006-ban csatlakozott. 
 

Egész hétvégés programok 

Felsőtárkány Szombaton és vasárnap nem csak rétesillattal telik meg a felsőtárkányi tópart, hanem színes programok, kézműves vásár és nagyszerű hangulat is várja majd az érdeklődőket. Mindkét nap 10 órakor kezdőnek a programok. Szombat este az Ocho Macho szolgáltatja a zenét este 6-tól, vasárnap pedig 14 órától Márió, a harmonikás lép színpadra, de lesz bűvészshow és humoros előadás is. A legkülönfélébb réteseket pedig 10-18 óráig lehet majd kóstolni.

Bodony  Pénteken és szombaton ismét megrendezik a Debreceni Magnetudó Csillagászati Egyesület szervezésében a szabadtéri, távcsöves csillaglest a Panoráma kilátónál. A program szép idő esetén este kilenc órakor kezdődik a festői szépségű helyen. Augusztus 6-án mesemondó est is kapcsolódik a programhoz este hét órától. Vince Kovács Katalin mesél a gyermekekkel érkező családoknak a kilátónál. Az érdeklődők Farkas Istvánnál tájékozódhatnak a részletekről a 30/2874159-es telefonszámon. A szervezők kérése, hogy aki autóval érkezik, hagyja a falu parkolóiban a gépkocsiját és gyalogosan közelítse meg a kilátót. 
Borús idő esetén sem unatkoznak azok, akik a faluba látogatnak. Előadást hallgathatnak meg a bodonyi parókia épületében a Kennedy űrközpontban tett látogatásról. 
Tavaly kísérleti jelleggel rendeztek először csillagnézést a helyszínen, amely remekül sikerült. A szervezők bíznak abban, hogy idén is tiszta időben gyönyörködhetnek a csillagokban. 

Gyöngyös A város Fő tere ad otthont a II. Gyöngyike Folklórfesztiválnak. Az események a nagyszínpadon, illetve a fesztiválsátorban zajlanak. Pénteken 19 óra 30 perckor a 35 éves helyi Musica Mansueta kamarazenekar térzenéjével indul az eseménysorozat. Ezután lép színpadra a gyöngyösi Tomory Gábor Néptánciskola, majd az idén 60 éves Vidróczki Néptáncegyüttes. A napot a fesztiválsátorban 22 órától a budapesti Pedrofon Zenekar műsora zárja. Szombaton 14 órától a XII. Mátrai Dudástalálkozó helyszíne lesz a fesztiválsátor, majd Magos Zoltán séf gasztroshow-műsora, este pedig a miskolci gyökerű Sky Fanatik Zenekar koncertje következik. A nagyszínpadon este a Magyar Nemzeti Táncegyüttes műsora látható. Vasárnap a fesztiválsátor pávakörök találkozójának, majd hazai hagyományos leány-, menyasszonyi és menyecskeviseletek bemutatójának ad otthont a Folkpédia révén. A napot a sátorban a budapesti Bahorka Társulat műsora zárja. A nagyszínpad vendége a zárónapon a Variadance Társulat, a Bartók Kamaraszínház és művészetek háza tánctagozata. A fesztivál programjai ingyenesek. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában