Segítségkérés

2022.08.27. 07:00

Szorít az idő, drága műtétre gyűjtenek a sok szörnyűséget megélt nagyúti kislánynak

Czékmány Hanna Nagyúton él, és olyan betegséggel küzd, amin csak egy nagyon drága műtét segíthet. Segítségre van szüksége a családnak.

F. V. E.

Czékmány Hannának szüksége van a drága műtétre.

Forrás: Beküldött

A kislány háromszoros agyvérzéssel, valamint vesevéna trombózissal született, s maradandó agykárosodást szenvedett. Szülei minden követ megmozgatnak annak érdekében, hogy javuljon a gyermek állapota.

– Három éve indítottam el az Összefogás és kupakgyűjtés Hannánk gyógyulásáért Facebook oldalt azért, hogy felhívjam az emberek figyelmét arra, hogy segítségre van szükségünk. Hanna nyolc hónapos kora óta küzdünk, rengeteg kórházban megfordultunk már – mondta el a heol-nak Barczai Zsuzsanna, Hanna édesanyja. 

Az orvosok teljesen lemondtak a kislányról, semmi jóval nem biztatták a szülőket. Mindössze annyi jövőképet vázoltak fel, hogy a kislány csak vegetálni fog életében, mint egy szobanövény. Ők ebbe nem törődtek bele, mindent megpróbálnak, ami segítséget jelenthet. Magánúton hordják fejlesztésekre, különböző kezelésekre, és a műtét is csak fizetősként érhető el. 

Hanna számít az emberek segítségére.
Forrás: Beküldött

– Hanna most hat éves. Az igaz, hogy értelmileg elmaradottabb a hasonló korú társaitól, és mozgásában is korlátozott, de azért a szobanövény állapottól nagyon távol állunk szerencsére – hangsúlyozta az édesanyja, aki minden olyan lehetőséget próbál megragadni, ami javuláshoz vezethet. 

Igyekeznek havonta elvinni a kislányt a fővárosba öt napos fejlesztésekre. Ott izomfejlesztésen vesz részt, és mivel a bal kezét nem tudja használni, így kézterápiában is részesül. Egy-egy ilyen kezelés után látványos fejlődés figyelhető meg Hannánál értelmileg és fizikálisan is. Egy ilyen több napos kezelés 240 ezer forintba kerül, tehát rengeteg kiadása van a családnak. 

– Hanna nagyon feszes izomzatú, az agyvérzés következtében sérült az idegrendszere és epilepsziás is. Barcelonában van egy orvos, aki elvállalta a műtétet, ami segíthet rajta, megtanulhat járni utána. Januárra kaptunk is időpontot. Az utazás, az operáció és az utána következő egy éves rehabilitáció összesen hat millió forintba kerül, és eddig ebből kettő gyűlt össze – ismertette Barczai Zsuzsanna. 

Egy kiló kupakért 65 forintot kapnak, így rengetegre lenne szükség belőle. Úgy tűnik, így már nem tud összegyűlni a pénz a januári műtétre, ezért a szülők nagyon bíznak abban, hogy az emberek támogatják őket, és a műtétnek köszönhetően Hanna képes lesz járni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában