Élménydús napok

2022.08.16. 18:29

Tábor nevelt gyermekeknek a szeretet jegyében Poroszlón + videó

Poroszlón szervezett élménydús napokat a Boldog Gyermekkor Nevelőszülői Hálózathoz tartozó gyermekek számára a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió (BTESZ) Alapítvány. A táborban a gyermekek pihenhettek, játszhattak és megismerhették a Tisza-tavi élővilágot is.

HEOL

Színes programok várták a gyermekeket Poroszlón

Forrás: Kovács Barnabás KB Records

A táborban 7-16 éves korig vettek részt gyermekek és fiatalok, segítőkkel együtt mintegy hatvanan – közölte az alapítvány sajtóközleményében. Az érkezést követően közös strandolással frissültek fel, majd játékos csapatépítő este következett. A napot közös mályvacukor sütögetéssel zárták. A tábor második napját zenés áhítat nyitotta, majd a Tisza-tavi Ökocentrumot látogatták meg a gyerekek. Az élővilág felfedezése mellett a játékra is maradt idő. A délutánt egy közös csónakázás zárta a Tisza-tavon.

Poroszlón szervezett tábort a BTESZ Alapítvány
Forrás: Kovács Barnabás/KB Records

A szervezők célja volt, hogy a közösségi programok mellett élményekben is gazdagodjanak a résztvevők. Bacsó Benjámin, a BTESZ Alapítvány elnöke elmondta: „Olyan gyermekek vannak velünk, akik Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megyéből érkeztek. A hátterük rendkívül összetett. Többeknek nehéz családi körülmények miatt kellett nevelőcsaládokhoz kerülniük, akik mindent megtesznek azért, hogy biztonságos körülmények között tudjanak felnőni. A célunk, hogy azokat a negatív élményeket, amit a családból való kiemelés során átéltek, pozitív élményekkel tudjuk ellensúlyozni.”

Nagyon fontos a közösség építő ereje
Forrás: Kovács Barnabás/KB Records

A táborban új barátságok is köttettek, így a gyerekek és a segítők is izgalommal várják a következő közös programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában