Energia

2022.08.05. 07:04

Takarékosabb fűtésre váltanak észak-hevesi települések intézményeiben

Fűtéskorszerűsítésre szánják el magukat két észak-hevesi községben.

B. K.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Bükkszenterzsébeten minden önkormányzati intézményben átgondolják, hogy milyen módon tudnának felkészülni a téli fűtési szezonra. A bölcsődében már hozzáláttak a feladathoz.  Ott az eddigi elektromos fűtés helyett radiátoros központi fűtést és vegyestüzelésű kazánt alkalmaznak a takarékosság érdekében – jelezte Ortó  Szilárd, a község polgármestere. 

Mátraderecskén az iskolában is zajlik a fűtéskorszerűsítés. Mint azt Forgó Gábor polgármestertől megtudtuk,  huszonegymillió forintot fordítanak arra, hogy egy korszerű, energiatakarékos kazánt szereljenek be az épület földszinti részében, ahol az alsó tagozatos kisdiákok tanulnak, illetve itt működik az önkormányzati étterem is. 

Portálunk információi szerint számos megyénkbeli településen vizsgálják, miként lehetne az emelkedő rezsiárakat kigazdálkodni az intézmények működése érdekében. A kivitelezés, a fűtésrendszerek átalakítása sok helyen már megkezdődött, a szeptemberi iskolakezdésre pedig igyekeznek mindenhol befejezni a munkálatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában