Jótékonyság

2022.08.13. 08:44

Tisztítják az Eger-patak medrét a kacsáknak

Az egri Rotary Club meghív minden önkéntest egy kis patakmeder-tisztogatásra.

HEOL

Hétfőn már tisztítják a medret, hogy a kacsák idén is úszhassanak

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Hétfőn 17 órától medertisztítást végez az egri Rotary Club az Eger-patak egy szakaszán. Ahogy tavaly is volt rá példa, idén is a kacsaversenyre készülve állnak neki a munkának, amelyre minden önkéntest várnak. A lépcsőktől a kórházi hídig tisztítják meg a terepet a kacsák előtt.

Gyűjtőzsákot biztosítanak az önkéntesek számára is, de gumicsizmát és kesztyűt mindenki vigyen magával - kérik a résztvenni szándékozókat Facebook-oldalukon.

A tavalyi kacsaúsztató verseny is igen nagy népszerűségnek örvendett, akkor a Vízimolnár utcai óvodának gyűjtöttek sószobára, a nemes cél érdekében pedig 3 ezer kacsa úszott versenyt az Eger-patakban.

Az idei cél a Ney Ferenc Tagóvoda sószobájának kialakítása, ennek érdekében pedig az aszályos időjárás miatt homokzsákokkal duzzasztják fel a patakot. 

Természetesen ezen kívül számos egyéb program is várja az érdeklődőket augusztus 20-án, mint például bábszínház, zenés és táncos műsorok, felvonul a Rotary Motoros Klub, és dumaszínház is hozzájárul a fergeteges hangulathoz. Fellépnek a Felsőtárkányi Hagyományőrzők és az Egri Majorette Egyesület is, valamint Takács Barbara operaénekes műsorát is meghallgathatják az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában