Építkezés

2022.08.13. 13:00

Tizenkét gyermeket fogad az egerszalóki bölcsőde

Sz. M. L.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a hónapban elkészül az új, tizenkét férőhelyes, vagyis egycsoportos bölcsőde, amely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon (TOP) belül valósul meg. 

– A projektben a nevelési munkát segítő eszközök beszerzése, három új munkahely létrehozása is megtörténik, ezáltal a három év alatti gyermeket nevelő szülők visszatérését segítik a munkaerőpiacra, növelve a foglalkoztatást. A bölcsőde egy nevelési egységet tartalmaz, amely egy csoportszobából és egy foglalkoztatóból áll. A gyermekek altatását a szabadban a nyugatra néző, árnyékolható terasz biztosítja. Az épület tetőzetére a működési költségek csökkentése érdekében napelemes rendszer is került a beruházás részeként. Az épületet teljeskörűen akadálymentesítettük is – részletezte az önkormányzat. 

A beruházás a Széchenyi 2020 program keretében elnyert több mint százötvenhárommillió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósult meg, és szeptembertől fogadja majd a gyermekeket. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában