Heves Megyei Önkormányzat

2022.08.03. 20:52

TOP Plusz: Eger, Gyöngyös és Hatvan is kedvezményhez juthat

A Heves Megyei Közgyűlés korábbi döntésének megfelelően Heves megye három legnagyobb városát Egert, Gyöngyöst és Hatvant választották ki arra, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz fejlesztési forrásaihoz a fenntartható városfejlesztési eszközön keresztül jusson hozzá a 2021 és 2027 közötti fejlesztési ciklusban.

HEOL

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az eszköz lehetőséget biztosít arra, hogy a kijelölt városok a számukra meghatározott keretösszeget versenyeztetés nélkül érjék el. Ehhez viszont szükséges a fejlesztési igényeik, céljaik és az azok megvalósítását szolgáló intézkedések stratégiai szintű alátámasztása, tervezése – tájékoztatta portálunkat szerdán Korepta Lilla, a Heves Megyei Önkormányzat médiareferense.

Közlése szerint ezt szolgálja a Fenntartható Városfejlesztési Stratégia (FVS) és a TOP PLUSZ Városfejlesztési Programterv (TVP) elkészítése. Szerdán – Hatvan és Gyöngyös után – Eger fejlesztési dokumentumairól is döntött a Heves Megyei Közgyűlés szakbizottsága, amely – a fejlesztési források és a tervezett projektek szorosabb összhangjának megteremtését követően – a dokumentumok elfogadását javasolta.

A rendelkezésre álló források elérése érdekében szükséges módosításról az egri közgyűlés mielőbbi döntése szükséges, hogy az átdolgozott dokumentum határidőre, idén augusztus 31-ig benyújtható legyen az Irányító Hatósághoz. A dokumentumok minisztériumi elfogadását követően megnyílhat az út az egyes projektek részletes kidolgozására és megvalósítására.
 

Dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke az Eger Híreknek elmondta, Eger a TOP Plusz programból 8,9 milliárd forintnyi támogatásra számíthat, az összeg lehívást jelenleg semmi sem veszélyezteti, és nem is késlelteti.

– A megyeszékhely a TOP Plusz programból 8,9 milliárd forintnyi támogatásra számíthat, az összeg lehívást jelenleg semmi sem veszélyezteti és nem is késleltetheti, tekintettel arra, hogy  ez a korrekció az augusztus 25-ei rendes közgyűlésen átvezethető. A megyei bizottságnak ismételten ezt már nem kell megtárgyalnia, így az anyagnak a város részéről az Irányító Hatóság  számára határidőre való megküldésének (2022. augusztus 31.) akadálya nincs - húzta alá a közgyűlés elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában