Verseny

2022.08.13. 19:55

Törik az autókat a hatvani roncsderby pályán + fotók

A legnagyobb izgalmakat a gyorsasági versenyek hozták szombaton és az ütközéses futamok.

K. B. L.

Fergeteges a hangulat a hatvani derbin

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Bár már pénteken megérkezett a mezőny nagyobb része, az igazi futamok és a izgalmak csak szombaton kezdődtek el a hatvani roncsderby futamain a strand mögötti pályán.

A futamok közt a 22. Európa-bajnoki, valamint a 29. nemzetközi verseny etapjait. Márkus Tibor főszervező, a rendező Újszerű Technikai Sportok Egyesülete részéről elmondta, hogy a megszokott gyorsasági, női és láncos futamok mellett most is készültek újítással. Eddig csak Európa-bajnoki futamokban volt Super 8-as, viszont idén bevezetik a könnyűépítésű autók futamába is ezt a versenyszámot, ami azért különleges, mert eddig nem rendeztek olyan versenyt, ahol nyolcas alakban mennek az autók a pályán.

A verseny kezdetekor a szervezők és az autóik tetejére állva a versenyzők is megemlékeztek a közelmúltban elhunyt Ulli Exler főbíróról. A rendezvényen szombat este a Falkon és a Lázadók együttes is fellép és szórakoztatja a közönséget. A versenyre hetven pilóta nevezett, akik hatvan autóval méretik meg magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában