Szurkolók az Állatokért Alapítvány

2022.08.30. 15:44

Agyonlőtt kutya Domoszlón: különös helyzet fogadta az állatvédő szurkolókat

A lövést leadó fiatalemberrel és a gazdákkal is elbeszélgetett a Szurkolók az Állatokért Alapítvány.

Sz. M. L.

Forrás: Szurkolók az Állatokért Alapítvány

Korábbi nyilatkozatukhoz híven kedden délben a Szurkolók az Állatokért Alapítvány tagjai Domoszlóra érkeztek. Amint arról  beszámoltunk, a napokban légpuskával lőttek nyakon egy kutyát Domoszlón, és az állat elpusztult. Az eb gazdái az udvaron beszélgettek, amikor egy lövést, majd nyüszítést hallottak. A szomszéd lőtte le a kutyát azért, mert az átment az udvarára. A TV2 riportjából az derült ki, hogy nem akarta megölni, csak rá akart ijeszteni.

– Egy módosnak tűnő háznál lakó fiatalemberrel is elbeszélgettünk, aki nem tagadta, ő adta le a lövést, amely a szomszéd kutyáját megölte. Azt mondta, gyakran átment az udvarukra az állat, ahol a macskáikat üldözte, és a kutyájukkal is összeverekedett. Nekünk azt mondta, ő csak figyelmeztető lövést akart leadni. Ez furcsa, mert ugyanakkor az állatra célzott, a figyelmeztető lövést pedig többnyire a levegőbe lövik. A gazdákkal is beszéltünk, akik nem akadályozták meg, hogy átjusson az eb. Senki nem örült a jelenlétünknek, vélhetően azért, mert ebben az ügyben mindenki hibázott. Mi ezt az ügyet is végigvisszük, végigkísérjük. A fiatalember családja egyébként felajánlott egy másik állatot a lelőtt kutya helyett, amit a család akkor elfogadott, de átgondolták, és mégsem fogadják el. Mi azért arra is felhívtuk a figyelmet, hogy nem lehet mindent pénzzel elintézni, nem úgy működik, hogy lelőjük valaki kutyáját és utána ha ügy van belőle, veszünk nekik egy másikat – mondta Kapin Richárd, a Szurkolók az Állatokért Alapítvány alapítója. 

Hozzátette, furcsa, de a rendőrség nem szállította el az eb tetemét, amelyet a gazdák elhantoltak. Egyébként lapunk információi szerint feljelentés nem született a kutya miatt. Kapin Richárd azt mondta, ha ez így van, akkor majd ők tesznek feljelentést. 

Mikor értesültek a történtekről, portálunk kérdésére azt mondta az alapító úgy gondolja, megfelelő kommunikációval lehet leginkább elkerülni az ilyen és ehhez hasonló eseteket. Nagyon egyszerűen fogalmazva: szólni kell a szomszédnak, ha átjár a kutyája. Elmondani, hogy ez azért zavar minket, mert félünk tőle vagy épp bántja a háziállatokat, s megkérjük, hogy tegyen ez ellen. Az sem baj, ha valaki nem szereti az állatokat, de még az sem jogosít fel senkit arra, hogy bántsa őket! Ehelyett mondja el nyíltan, hogy ez a helyzet, s kérje meg a gazdát, hogy csinálja meg a kerítést, tartsa a saját portáján házikedvencét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában