Egészségügy

2022.08.18. 10:24

Idén zárul le a hevesi rendelőintézet több tízmilliós fejlesztése

A Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet 83,79 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el három éve Egészségfejlesztési Iroda és Lelki Egészségközpont (EFI-LEK) létrehozására. Mindez Hevesen, a szakrendelőben valósult meg.

HEOL

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

A projekt fő célkitűzése, hogy a hevesi szakrendelő komplex szolgáltatásaival egyidőben, civil szervezetekkel együttműködve biztosítsa a Hevesi Járásban az egészséges életmódra nevelést, a betegségek korai felismerését szolgáló szűréseket és rehabilitációt – tájékoztatta portálunkat csütörtökön Szegedi Erzsébet, az intézmény médiareferense.

A közlésből kiderül, hogy a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet hevesi szakrendelőjében 2019 augusztusától működik az Egészségfejlesztési Iroda és Lelki Egészségközpont, amely 83,79 millió forint európai uniós támogatásból valósulhatott meg. Az iroda az elmúlt közel három évben a járás valamennyi településén élő lakos számára biztosított és biztosít ma is komplex egészségfejlesztési szolgáltatást. Az EFI-LEK jól működő, aktív kapcsolatot alakított ki közintézményekkel, óvodákkal és iskolákkal, önkormányzatokkal, szociális otthonokkal, munkahelyekkel, egészségügyi szolgáltatókkal, továbbá egyházi és civil szervezetekkel.

Az iroda munkatársai – orvosok, pszichológusok, gyógytornászok, diplomás ápolók – egyéni és közösségi színtéren is a lakosság rendelkezésére állnak. A hevesi szakrendelő helyiségeiben és a településeken is fogadják, felkeresik a klienseket. Különböző szűrővizsgálatok segítségével igyekeznek a betegségek megelőzésében, korai felismerésében segítséget nyújtani, különösen a sok embert érintő krónikus betegségek: cukorbetegség, szív érrendszeri betegségek, elhízás, túlsúly, mozgásszervi panaszok, dohányzás szövődményei, pszichés problémák tekintetében. Tanácsokat, útmutatást adnak a járásban élők egészségtudatos magatartásával, életmódjával kapcsolatban. Betegklubokat szerveznek és valósítanak meg. Minden program ingyenes a résztvevők számára és csupán előzetes időpont egyeztetést igényel.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában