Virágözön

2022.09.16. 19:45

A Civil Házé lett a legszebb közösségi konyhakert Egerben + fotók

A város két virágos versenyén összesen több, mint hatvan résztvevőt jutalmaztak.

Sz. M. L.

A felnémeti Vadvirágok Énekcsoport is fellépett az események

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

A Felnémeti Vadvirágok Énekcsoport fellépése nyitotta meg a Virágos Egerért Szép Környezetért és a Legszebb Konyhakertek verseny díjátadó ünnepségét.

- A virágos Egerért verseny több évtizede inspirálja a helyieket arra, hogy rendezett és gondosan ápolt kerteket alakítsanak ki, s ezeket  megmutassák, de a Legszebb konyhakertek helyi verseny is egyre népszerűbb az itt élők körében, utóbbira még soha nem neveztek annyian, mint idén. Egy idegenforgalmilag ennyire jelentős város esetében ez nagyon fontos - mondta Farkas Attila alpolgármester, megköszönve mindenki erőfeszítéseit, aki a város szépítéséért tesz.

A zsűri júliusban járta végig a várost. S most összesen három kategóriában és kilenc alkategóriában osztanak ki díjat.

A polgármesteri különdíjat a Kertbarát Kör Egyesület kapta a Bartók Béla téri Mária szobor gondozásáért, melyet elnökük, Zerenyi Endre vett át.
A zsűri díjazta Hossó Rita, Bernát Józsefné, illetve Joó Attila munkáját. A városgondozás különdíjait Ferenczy Tamás főkertész adta át. Ők Barzsó Edit, Mlinkóné Majoros Edina , Kovács János és neje, a Kulacs csárda és a Völgy apartmanház voltak.

Az örökös zsűritag, Ágoston Ottóné tiszteletére Boglárka díjat kap az, aki kreatív ötleteivel varázslatosan széppé es elbűvölővé  tette kertjét. Ezt idén a Garten Vendégház kapta.

Oktatási intézmények között a ESZSZI Hajléktalanok Gondozóháza lett az első helyezett, az idegenforgalom kategóriában pedig a Legányi utcai Hotel Magyarország, a magánszállashelyek között az első a Margaréta Garden Designer Hotel.

A  Heves Megyei Vízmű Zrt. felajánlásának köszönhetően társasházi kategóriában ez évben is többen részesültek a növény kiültetésekért és a közterületek gondos fenntartásáért vízdíj kedvezményben. Díjazták a társasházi kis és nagy előkerteket, előbbit a Bükk sétány 6 lakói, utóbbit a Vallon utcai Zöldpanel Egyesület nyerte.

Családi ház kategóriában Kósáné Szabó Ildikó nyert, aki a Szépasszonyvölgyben él. Épületablak, erkély kategóriában Szalai Lászlóné Kisvölgy utcai lakos. Egységes utcakép kategóriában a Joó János utca lakói részesültek.

A legszebb konyhakertek helyi verseny díjait is átadták, mini, normál, zártkerti vegyes és közösségi kategóriákban. Különdíjas lett Farkas Gáborné, Kegye Attila, Kósa Tamás Miklós, Bernáth József, Fűrész János, Szabados Vilmosné, Balogh Jolán, és a Heves Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézmény.

Mini kategóriában a Margaréta Garden Designer Hotel, normál kategóriában Kelemen József László, zártkerti zöldségesek között Hegyi János volt a legjobb. A zártkerti vegyes első helyezettje Joó Attila, a közösségi kategória első díját a Civil Közösségek Házában található Közösségi Kert nyerte. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában