Civil infó

2022.09.14. 16:00

Fontos, hogy ne álljon le a civil élet Heves megyében, segítik a nehéz helyzetben őket

Civil szervezetek támogatásairól, pályázati lehetőségekről esett szó szerdán Egerben, a megyeházán.

F. V. E.

Civil Info Egerben

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Évek óta kitűnő a kapcsolat a Heves Megyei Kormányhivatal és a rendezvényt szervező Heves Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központtal, valamint a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársággal. Remélem, továbbra is kölcsönösen tudjuk segíteni egymás munkáját a jövőben is – mondta Ignácz Balázs, Heves megye főispánja az egri megyeházán rendezett Civil Infón. 

Az Eger Sikeréért Egyesület – a Heves Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ cím birtokosa – szerdán itt rendezte meg a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága munkatársaival közösen a CIVIL INFO – NEA 2023 című országos tájékoztató rendezvény egri előadását. 

Ignácz Balázs, Heves megye főispánja nyitotta meg az eseményt, s úgy fogalmazott, nagyon fontos, a mindennapi életünket meghatározó kezdeményezésekről és lehetőségekről esik szó ezen a napon. Szavai szerint a civil szervezetek munkájára nagy szükség van, hiszen olyan tevékenységet ölelnek fel, amik a mindennapi életünket meghatározzák, húzta alá.

– A kormányzat ezt felismerte, és évek óta kiemelten támogatja a civil szervezeteket, forrásokat biztosít számukra. A mai rendezvényen konkrét információkat adunk egyebek között arról, hogyan lehet támogatási kérelmeket, pályázatokat benyújtani – emelte ki a főispán.

– Nem könnyű most a civil szervezetek élete. A szomszédban dúló háború hatásai itt is jelentkeznek, és az elhibázott brüsszeli szankciós politika még inkább megnöveli ezeket a hatásokat, s ezek a civil szférákba gyűrűzhetnének be először – fejtette ki Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés alelnöke az eseményen. – Ezért külön szeretném kiemelni, hogy Magyarország kormánya nem azt a politikát választja, hogy megvonja a támogatásokat a civil szervezetektől. A nehéz időszakban is támogatja őket – tette hozzá.

– Ezekben a nehéz időkben nagyon fontos, hogy azt a civil kurázsit, ami a Heves megyeiekben megvan, azt ne hagyjuk veszni. Fontos, hogy ne álljon le a civil élet megyénkben, s bízom benne, hogy minél több rendezvény megvalósul a jövőben – húzta alá az alelnök. 

Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár, Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárság biztosította a jelenlévőket, hogy van forrás a támogatásokra. A Nemzeti Együttműködési Alapban 11 milliárd forint feletti összeg van, ez korábban még soha nem látott mennyiség, és lesznek mind összevont, mind egyszerűsített pályázatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában