Vita

2022.09.03. 16:47

A válsághelyzethez méltatlannak tartja az egri polgármester az útszéli stílusú vitát

Sajnálatos módon politikai csörte lett abból a javaslatcsomagból, amit Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere és Minczér Gábor alpolgármester pénteki sajtótájékoztatójukon jelentettek be. Ekként minősítette szombat délutáni újabb sajtótájékoztatóján a két önkormányzati tisztségviselő a kialakult helyzetet.

S. S.

Minczér Gábor és Mirkóczki Ádám a sajtótájékoztatón

Fotó: heol.hu

Minczér Gábor alpolgármester szerint a jelenlegi szituáció kísértetisesen hasonlít a 2020 tavaszán, a járvány kezdetének idején történtekhez. 

 

Szerinte ugyanazok a hangok szólaltak meg akkor is, mint most.

- Itt vagyunk, végezzük a feladatunkat, megpróbálunk felkészülni az előttünk álló válsághelyzetre. Ezért is érthetetlen például az EVAT közleménye, amit szerintünk maga Oroján Sándor írt. Nem tudom miért nem érzékelik a helyzetet, hogy a válság már itt van, hiszen magát az EVAT-ot is számos bérlő kereste már meg, hogy szeretné visszaadni az üzletét - fogalmazott az alpolgármester, aki úgy vélte: egyes képviselők 40 milliós autójukból próbálják megmondani, mi is az a válság.

Mirkóczki Ádám polgármester úgy vélte, hogy nagyon nehéz az embernek az önuralmát megőrizni, amikor olvassa azokat a gyalázkodásokat, amiket rájuk öntenek a javaslatcsomagjuk kapcsán. Személy szerint ő levont néhány tanulságot: a gyalázkodó sértegetők egyik része nem érti a helyzetet, másik részük viszont érti, de jó alkalmat látnak a helyzetben, hogy legyőzzék a városvezetést.
- Nekik üzenem, hogy nem bennünket kell legyőzni, hanem a rezsit. Jó előre kezelni kell ezt a helyzetet, ami már itt van a nyakunkon - fogalmazott.
A városvezető közlése szerint konzultál folyamatosan kisebb, nagyobb települések polgármestereivel, ami alapján egyértelmű, hogy a válságszituáció nem egri jelenség.
Mirkóczki Ádám név szerint is említette Szécsi Zoltánt és Blaskó Balázst, mint akik szerinte nem értik pontosan a helyzetet. Arra hivatkozni például, hogy az Egertermál Kft. önfenntartó, egy alapvető tévedés.
- Ha így lenne, akkor mire adja a város az éves 200 millió forintos támogatást az adófizetők pénzéből? Adják vissza ebben az esetben, s a szociálisan rászorulók megsegítésére tudjuk fordítani azt - mondta.


A színház esetében is azt kellene megérteni, hogy az épület bezárása az ott dolgozók munkahelyének a megmentését lenne hivatott szolgálni - fejtette ki Mirkóczki Ádám, aki szerint fel kell állítani a priorítás piramist. Ebben az egészségügyi ellátás, a munkahelyek megőrzése, a szociális gondoskodás, a meleg otthon előbbre való más dolgoknál - vélekedett.


- A méltatlan viták, sértegetések helyett meg kellene tudnunk beszélni a válságkezeléssel kapcsolatos teendőket, mert a valóság kőkeményen, csekkek formájában mindenkivel már most szembejön - tette hozzá Mirkóczki Ádám. 

 

A polgármester a sajtótájékoztatón fölsorolt több olyan adatot is, ami jelzi: a városi költségvetés ugyan ma még nincs csődközeli helyzetben, de nagyon nehéz idők jönnek, amire együtt, közös javaslatokkal kellene felkészülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában