Előadás

2022.09.23. 09:45

Agancsokat is kézbevehettek a besenyőtelki diákok

Trófeamustra mellett állathangokkal is megismerkedhettek a besenyőtelki diákok.

F. V. E.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Csirke László bükki tájegységi fővadász már nem először tartott érdekes, interaktív előadást a besenyőtelki Dr. Berze Nagy János Általános Iskola tanulóinak.

Kristonné Kovács Rita, a Besenyőtelek Könyvtári, Információs és Közösségi Hely könyvtárosa a Heol-nak elmondta, már az első előadás is nagy népszerűségnek örvendett, ezért a napokban újabb alkalomra invitálták a diákokat a helyi könyvtárba.

A programmal sikerült felkelteni a kicsik érdeklődését
Forrás: Heves Megyei Hírlap

– Csirke László mesélt egyebek között magáról a vadászatról, s annak szépségeiről, ezen kívül bemutatta hazánk nagyvadjait és ragadozóit, valamint madarakról, rágcsálókról is beszélt. Az alsótagozatos tanulók figyelmesen hallgatták a fővadászt, s nagy érdeklődéssel fogadták a trófea- és állathang-bemutatóval színesített ismeretterjesztő foglalkozást. Közelről láthatták a trófeákat, egyes darabokat kézbe is vehettek. Síppal utánzott állathang-bemutató is volt, így például a szarvas, a nyúl, valamint a sakál és az őz hangját hallhatták a program résztvevői – ismertette Kristonné Kovács Rita. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában