Népszámlálás

2022.09.29. 19:50

Az egri könyvtár segíti a népszámlálást, ott is kitölthető a kérdőív

A Bródy Sándor Könyvtár Megyei és Városi Könyvtár várja azokat, akik internetes önkitöltéssel kívánnak részt venni az október 1-jén kezdődő népszámlálásban. Online válaszadásra 16-áig van lehetőség.

F. V. E.

Az egri Bródy Sándor Könyvtár szervezésében is rengeteg program lesz a hétvégén

Forrás: Huszár Márk /Heves Megyei Hírlap

Népszámlálás kezdődik hazánkban október 1-jén. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ismételten együttműködésre kérte fel a könyvtárakat, hogy segítsék az adatgyűjtés lebonyolítását. A KSH legnagyobb adatgyűjtése a 2018. évi CI. törvényben előírt módon, internetes önkitöltéssel és interjús kérdezéssel valósul meg.

Az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár is felajánlja segítségét a lakosságnak. 

– A könyvtár terei megfelelő helyszínt, infrastrukturális ellátottsága pedig biztos informatikai hátteret biztosítanak a népszámlálásban előírt adatszolgáltatás teljesítéséhez. Október 1. és 16. között lehetősége van a lakosságnak internetes önkitöltéssel kényelmesen és gyorsan adatot szolgáltatni. Ebben könyvtárunk szívesen áll  mindenki szolgálatára – mondta el portálunknak Szécsényi Orsolya, az intézmény könyvtárosa. 

A Bródy Sándor Könyvtár mindig is fontosnak tartotta a társadalmi összefogásban történő részvételt. Ez most sincs másképp, így a a népszámlálásban való részvételükre, mint kiemelt közfeladatra tekintenek. 

További információkat a népszámlálásról a nepszamlalas2022.hu honlapon találnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában