Favágás

2022.09.29. 09:16

Az Evat Zrt. szerint vitathatóak az egri polgármester által bemutatott számlák

Belső vizsgálat indul az ügyben.

HEOL

Mirkóczki Ádám, Eger megyei jogú város polgármestere

Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Szerdán látott napvilágot egy videó, amely szerint Mirkóczki Ádám egri polgármester a Városgondozás munkavállalóival feldebrői családi házának udvarán egy szabadnapért cserébe végeztetett munkát az önkormányzati cég saját gépeivel és eszközeivel. Kérdésünkre a polgármester azt felelte, minden szabályos keretek között történt, a kért szolgáltatást ő rendben kifizette.

A nap folyamán később közösségi oldalára feltöltötte a számlákat, amelyekkel bizonyítani kívánta, hogy nem történt visszaélés.

Az Evat Zrt. csütörtök reggel az alábbi közleményt küldte ezzel kapcsolatban portálunknak:

A tegnapi napon a helyi és az országos sajtóban megjelent az EVAT Törzsház egyik leányvállalata, a Városgondozás Eger Kft. és Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere közötti ügyletek kapcsán az EVAT Zrt. Igazgatósága az alábbi közleményt teszi:

A Városgondozás Eger Kft. telephelyén 2022. 09. 28-án fellelhető dokumentáció alapján egyértelmű, hogy a cég munkatársai március 24-én Mirkóczki Ádám Polgármester Úr megbízásából valóban végeztek fakivágást Feldebrőn, magánháznál. Ezen szolgáltatásnak a kiszámlázása azonban nem áll összhangban a Polgármester Úr által bemutatott május 31-i teljesítésű, de június 15-én kibocsátott számlával. Jelen állás szerint a Városgondozás Eger Kft. az elvégzett munkáról nem állított ki számlát.

Hogy a Polgármester Úr által közzétett számla a márciusban végzett szolgáltatást próbálja utólagosan lefedni, vagy egy másik ügyletet takar, illetve, hogy az abban feltüntetett ellenérték valóban megfelel-e a szolgáltatás üzleti értékének, azt egy, a Városgondozás Eger Kft.-nél indított azonnali belső vizsgálatnak kell feltárnia. Ennek eredményéről az EVAT Zrt. a későbbiekben közleményben számol be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában