Jótékonyság

2022.09.29. 14:28

Bükkszenterzsébet idősei és Szücsi iskolásai örülhettek a Svájcból érkezett adománynak

Szűcsiben járt Ortó Szilárd, Bükkszenterzsébet polgármestere, hogy egy svájci adományt célba juttasson. A Bajza József Általános Iskolába szállítottak iskolapadokat és székeket.

B. K.

A gyerekek jó hasznát veszik a padoknak

Forrás: Beküldött fotó

A csaknem két tanteremnyi bútor Fekete Szegeti Erika közbenjárásával került Magyarországra. A svájci adományt a Hatvani Tankerületi Központnak ajánlotta fel.  Az intézmény vezetője, Kozmáné Derda Edit a szűcsi iskolába irányította a szállítmányt, ahol Hordósné Szalai Krisztina igazgató és a diákok várták azt.  

A bükkszenterzsébetiek sokat köszönhetnek Erikának, akinek jóvoltából 2019 májusában a helyi építésű idősek otthonába használt, ám kiváló minőségű bútorok érkeztek. Erről akkor lapunkban is részletesen beszámoltunk.

Ortó Szilárd polgármesterrel azóta is baráti kapcsolatban állnak, s ezúttal őt kérte meg, hogy keressen olyan intézményt, ahol örömmel fogadnák a jó minőségű iskolabútorokat, s koordinálja ennek eljuttatását.  A politikus elmondta, örül, hogy a közel 1500 kilométer távolságból ismét jó helyre kerültek az adományok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában