Intézkedés

2022.09.18. 11:58

Dr. Pajtók Gábor: Indul a hatósági áras tűzifaprogram

Már lehet jelentkezni a vásárlási szándékkal az erdőgazdaságoknál.

HEOL

- Indul a hatósági áras tűzifaprogram, már lehet jelentkezni a vásárlási szándékkal az erdőgazdaságoknál! - hívta fel a figyelmet dr. Pajtók Gábor Heves megye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán.

Mint ismert: az állami erdőgazdaságoknál megtermelt tűzifa egységes áron vásárolható meg, háztartásonként legfeljebb 10 erdei köbméter mennyiségben az ország 152 értékesítési pontján, köztük megyénkben is.

– A kormány ezzel újabb rendkívüli intézkedést tesz az elhibázott brüsszeli szankciók okozta energia- és gázválság ellensúlyozására és a magyar családok rezsicsökkentésére.  A lakosság így maximált áron juthat tűzifához és sok családban kiválthatják vele akár a gázfűtést is – közölte Nagy István agrárminiszter.

A program keretében az állami erdőgazdaságoknál vásárolható hengeres tűzifa egységes maximált, forgalmi adót is tartalmazó árát erdei köbméterenként a keménylombos fánál 30 ezer, a lágylombosnál és a fenyőnél pedig 19 ezer forintban határozták meg, írja a Világgazdaság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában