Támogatás

2022.09.14. 08:30

Egy jó üzleti tervvel akár támogatás is nyerhető a vállalkozóvá váláshoz

A munkaerőpiaci program keretében Igényelhető a vállalkozóvá válást segítő támogatás.

B. D.

Illusztráció

Azok számára lesz elérhető a segítség, akik legalább egy hónapja álláskeresőként vannak nyilvántartva a kérelem benyújtásának időpontjában, derül ki a Heves Megyei Kormányhivatal tájékoztatásából.

– A támogatás egyik feltétele, hogy az igénybe vevők sikeresen elvégezzék a vállalkozási kompetenciák elsajátítását segítő képzést, amit az állami foglalkoztatási szerv bonyolít le. A másik kikötés, hogy üzleti tervet kell készíteni az induló vállalkozásról, amelyben a jelentkező bemutatja a szervezet hatékonyságát és működésétt.

Ezek teljesítését követően két finanszírozási forma érhető el, a kétmillió forint értékű tőkejuttatás-támogatás, illetve a vállalkozóvá válást elősegítő támogatás, mely a hat havi kötelező legkisebb minimálbér összege. A kormányhivatali közlemény kiemelte, a két hozzájárulás csak együtt nyújtható. 

– Fontos kitétel továbbá, hogy az állami finanszírozást követően legalább két évig fenn kell tartani a vállalkozást – hangsúlyozták.

Jelentkezni szeptember 23-ig lehet, a Heves Megyei Kormányhivatal honlapján található jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével. További tájékoztatás a Heves Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályán kérhető, a (36) 522-700-as telefonszámon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában