Bizarr

2022.09.13. 19:15

Hátán cipelte több száz csemetéjét az ostorosi kert vendége

Szeptember negyedikén egy egészen szokatlan ostorosi fotóhoz kértek segítséget a közösségi médiában.

HEOL

Sárkány Zsuzsanna a Kertünk madarai & vadon élő állatai nevezetű Facebook csoportban osztott meg egy első ránézésre ártalmatlannak tűnő képet, amely Ostoroson, az egyik ismerősének a kertjében készült. Hirtelen csak hosszú, fatörzs-szerű nyúlványok, illetve középen zuzmósnak tűnő valami rajzolódik ki az ember szeme előtt és épp ezért inkább gondoljuk úgy, hogy valami növényről lehet szó. Azonban, ha tovább merengünk a furcsa kép felett rájövünk, hogy nyugalom helyett a pánik lesz úrrá bennünk, merthogy egy pókmama cipeli a hátán a több száz kicsinyét. 

Az ostorosi kertek alatt bujkáló pókcsalád
Forrás: Facebook/Kertünk madarai & vadon élő állatai

A kép készítője az azonosításhoz kért és kapott segítséget az említett csoportban, de a hozzászólások között többen elképedtek az arachnofóbiások számára rémálmokat idéző látványon. 

– Először azt hittem valami zuzmó. Aztán, ahogy olvastam a kommenteket, megnéztem még egyszer. Pók. Sok kis pókkal a hátán. Hát lehet csendben elájultam volna. Egy még elmegy, de ennyi - írta egy nő a poszt alá. Volt, aki figyelmeztette az asszonyt, miszerint arra vigyázzon nagyon, hogy nehogy a lakásban szaladjanak majd szét az apróságok. 

Az arachnofóbia egy szorongásos betegség, magyarul pókiszonyt jelent. Azok, akik tapasztalják magukon nagyon is tisztában vannak vele, hogy a félelmük alaptalan, de nem vagy csak nagyon nehezen tudják leküzdeni azt. 

 A gallyak alatt felfedezett nyolclábú utazókról megállapították, hogy réti farkaspókok. Ezt Kónya Dániel is megerősítette portálunknak, aki több egzotikus állatot is tart odahaza. Mint mondta, a képen egy nőstény állat látható a kicsinyeivel és hazánkban nem minősülnek védettnek. Nyáron szaporodnak leginkább, a peték körülbelül három hét alatt kelnek ki. Rovarokkal, valamint más pók fajokkal táplálkoznak. Csupán egy-két évig élnek.

Kiemelte: marásuk nem kellemes, de inkább elszaladnak, minthogy támadjanak. Természetesen, ha valaki sarokba szorítja őket, akkor ösztönösen védeni fogják magukat. A farkaspókokat tehát nem érdemes piszkálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában