Hajviselet

2022.09.16. 17:25

Gépszerkesztőből lett a frizurák bajnoka a hevesi mesterfodrász

Kalmárné Nagy Ildikó, hevesi mesterfodrász sorra kapta a közelmúltban a különböző elismeréseket. Megkérdeztük, hogyan jutott el.

M. H.

Az aranykoszorús mesteri címet dr. Bánhidy Pétertől, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökétől vette át

Forrás: Jakab Tibor

Igazából nem is vettem észre, hogy karrier lenne – válaszolt arra a kérdésre, hogyan indult. Mindig azt szoktam mondani, hogy a lányom, Kalmár Viola megszületésétől, 2000-től indult el bennem valami erős motiváció, az alkotás vágya.

– Azt éreztem, hogy nem elégszem meg a hétköznapi szalon munkával, hanem szeretnék valami mást, kreatívat alkotni. Ezt pedig a versenymunkáimban találtam meg. Mindig is fodrász szerettem volna lenni, csak sajnos abban akkor nem indult ilyen képzés, így érettségit szereztem és gépszerkesztő szakon végeztem a Gyöngyösi Vak Bottyán János Ipari Szakközépiskolában. Utána jelentkeztem Budapestre – részletezte.

Megkérdeztük, szerinte mi szükséges ahhoz, hogy valaki jó fodrász legyen. Szerinte nagyon fontos már tanuló korban, hogy tisztelje a tanuló társait és természetesen a tanárait és oktatóit. Legyen mindig segítőkész, jó szándékú, felkészült, végezze el jól a rábízott feladatokat, a vizsgákra maximálisan készüljön fel.

– A sikeres szakmunkás vizsga után pedig legyen motivált a fejlődésre, legyen naprakész a trendekben, s legyen alázatos – emelte ki. A további terveiről is beszélt. Véleménye szerint, nagyon sokat jelent, ha van tervünk, mely előremutató legyen, olyan ami a fejlődésünket segíti, lendületet ad a hétköznapokban.

– Jelen pillanatban nem versenyzem, hiszen egy kicsit kevesebb lehetőségünk volt a pandémia miatt, de nyitva hagyom a kérdést. Rengeteg felkészülést igényel, természetesen új ötleteket kell kreálni, kigondolni, megújulni ki kell lépni a komfortzónámból. Még jobbat vagy mást alkotni, ami másokat is elvarázsol. Ez nagyon nehéz – mondta.

A családban van, aki továbbviszi ezt a hivatást. A lánya, aki 22 éves folytatja ezt a csodálatos szakmát. Már két éve fodrászként dolgozik Hajas Lászlónál, ott tanult a szalonban és fantasztikus lehetőségei vannak, ami neki ennyi évesen nem volt.

– Részt vesz különböző televíziós csatornák ismert műsorok frizura készítésében, nívós divatbemutatókon, fotózásokon a hétköznapi szalon munka mellett. Nagyon büszke vagyok rá – emelte ki.

 

A fodrász elismerései

 

Nemrégiben ünnepélyes keretek között zajlott a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mesteravatója, ahol Kalmárné Nagy Ildikó hevesi fodrászt aranykoszorús mesterré avatták

A pályája elején kisebb sikereket ért el, de húsz esztendőn át versenyezett, és később jöttek az eredmények. Háromszor volt magyar bajnok, s volt olyan esztendő, amikor több kategóriában is első lett. Világbajnokságon is szerepelt, Dubajban kilencedikként, Bakuban pedig harmadikként zárt. Ezeken a versenyeken általában alkalmi frizurákat készített.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában