Volánbusz

2022.09.13. 19:55

Hamarosan nyugdíjba vonul Heves megye legöregebb Ikarusa + videó

A Volánbusz Zrt. tovább folytatja fiatalítási programját Heves megyében is, ebből kifolyólag az elöregedett járművek ideje hamarosan lejár, köztük egy 34 éves Ikarusé is.

HEOL

A 34 éves jármű nem sokáig szállítja már az egri utasokat

A Volánbusz Zrt. közleménye alapján, a járműfiatalítási program keretében Heves megyében tavaly óta 46 új autóbusz állt forgalomba. 2021 júliusában hat darab új MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós jármű érkezett az Eger-Felsőtárkány és Eger-Andornaktálya-Maklár viszonylatokra. Októberben 37 darab új Credobus Econell 12 típusú szóló jármű állt forgalomba, elsősorban helyközi, regionális vonalakon, idén tavasszal pedig három darab új, távolsági forgalmat kiszolgáló Mercedes-Benz Intouro M típusú szóló autóbusz javította a kiszolgálás színvonalát az Eger-Miskolc és Eger-Kecskemét vonalakon. 

Az új járművek beérkezésével összefüggésben a korszerűtlenebb autóbuszok közül 19-et selejteztek le az idei évben. Heves megyében a legidősebb jármű jelenleg egy 34 éves szóló Ikarus, melyet további új autóbuszok beérkezését és forgalomba állítását követően szintén selejtezni terveznek. Heves megyébe – Eger helyi közlekedésébe - hat darab új elektromos busz érkezik ez év végéig - tájékoztatta portálunkat a Volánbusz Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, több mint kéttucatnyi retró csodát láthattak az érdeklődők április utolsó szombatján Hatvanban, a rendhagyó Volánbusz Retró Napon. A járműseregszemle fő attrakciója az az 1968-ban magyar mérnökök tervei alapján elkészített emeletes busz volt, amelyet alapos és aprólékos munkával járó felújítás után most először mutattak be a nagyközönségnek.

Heves megyében sokan rajonganak a monstrumokért: van, aki fotózza, de akadt már olyan is, aki magára varratta kedvenc járművét. 
A napokban egyébként a vállalat is csatlakozott ahhoz az egy szavas poénkodáshoz, amely vírusként kezdett terjedni az interneten.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában