Közvilágítás

2022.09.13. 20:45

Hol itt, hol ott van sötétség Egerben

A megyeszékhelynek gyakran akad olyan része, ahol nem üzemel a közvilágítás. Tavaly baleset is történt.

Sz. M. L.

Nem újkeletű a probléma, máskor és máshol is kimaradt már a világítás Egerben

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Egy olvasónk jelezte, hogy a Deák Ferenc úton, a Hadnagy és Vasút utca környékén nem működik a közvilágítás. Arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy a forgalmas szakaszon szerinte ez rendkívül balesetveszélyes. Mint fogalmazott szerinte jó lenne ha a város és a térség politikusai az állandó háborúzás helyett olyan apróságokkal is foglalkoznának mint az, hogy van-e fény éjszaka a megyeszékhelyen.

A jelzés nyomán az önkormányzatnál és a MVM áramszolgáltatónál is érdeklődtünk arról, hogy tudomásuk van-e a problémáról és jelenleg hol nem üzemelnek még a városban a lámpák, azonban a megadott határidőre még nem érkezett válasz.

Korábban már foglalkoztunk az egri közvilágítás gyakori kimaradozásával illetve a korszerűtlen hálózattal. Tavaly tavasszal a Széchenyi út megújult lámpáinak átadásán elhangzott, hogy a belvárosban az okoz gondot, hogy a régi földkábelek általánosságban rossz állapotban vannak, és azok javítására lenne szükség.

Egyébként akkor a Széchenyi utcán – két év után – helyreállították a város saját tulajdonában lévő hálózatot, a lámpák azonban csak néhány napig égtek, utána ugyanis az áramszolgáltató részéről lépett fel hiba amely újabb hónapokig sötétséghez vezetett. Tavaly ősszel egy baleset is történt egy sötét részen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában