Nyílt nap

2022.09.29. 15:02

Interaktív bepillantást tehettek Mátrafüreden a gyerekek az erdők világába + fotók

Már tizenegyedik alkalommal várta nyílt napra az iskolásokat az Egererdő Zrt. Mátrafüreden.

Sz. Sz. I.

Az esős idő miatt az aulában tartották a programokat

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Mátrai erdészeti nyílt napra várta az Egererdő Zrt. az érdeklődő diákokat Mátrafüreden, a Mátra Szakképző Iskolában. Az esős idő miatt a programok zömét az aulában rendezték meg, amely zsúfolásig megtelt az általános iskolás csoportokkal. A gyerekek nagy érdeklődéssel figyelték az egyes standoknál az erdészek játékos, interaktív formában adott ismertetőjét az erdő világáról. Ősz Gusztáv, az Egererdő Zrt. erdőgazdálkodási és természetvédelmi vezérigazgató-helyettese arról beszélt portálunknak, hogy szeptember elején hagyományosan az egri Szmrecsányi Lajos Érsekkertben, a hónap végén pedig a mátrafüredi iskolában szervezik meg a nyílt napot. 

– Mindkét helyszínen ez a  tizenegyedik alkalom a találkozásra a gyerekekkel és a tanáraikkal. A diákoknak, kezdve a legfiatalabbaktól egészen a pályaválasztás előtt állókig, igyekszünk bemutatni az erdőt, annak sokszínű világát és életét, valamint az erdész mindennapi munkáját. Az ide látogatók betekintést nyerhetnek abba, hogy az erdészek milyen sokrétű tevékenységet végeznek – magyarázta Ősz Gusztáv.

Karnis Pálné, a Mátra Szakképző Iskola igazgatója elmondta, nagyon hálásak az Egererdő Zrt.-nek, hogy ismét helyet adhatnak a rendezvénynek. Mint fogalmazott, ez nekik nagyon jó lehetőség arra, hogy az iskolájukat is megismerjék a gyerekek. Nagyon reméli, hogy leendő tanítványaik vannak az ide érkezett általános iskolások között, tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában