Mobilitás hete

2022.09.26. 11:40

Ittasságot szimuláló szemüveget is kipróbálhattak Hatvanban

Autómentes családi napot tartottak a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés propagálására.

Sz. Sz. I.

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Vasárnap autómentes családi nappal hívták fel a figyelmet Hatvanban a környezetbarát és fenntartható városi közlekedésre. A Mobilitás hete záróeseményén többek között alternatív, környezetkímélő közlekedési eszközöket próbálhattak ki a sportcsarnok parkolójába kilátogatók.

Különféle különleges biciklikre pattanhattak fel, és tesztelhették ügyességüket segwayt, vagy elektromos roller használatával. A sportcsarnokban tánc, makettezés, arcfestés, csillámtetoválás várta a családokat. 

A rendőrség is képviseltette magát a rendezvényen. Bemutatták például az ittasságot szimuláló szemüveget, amely révén úgy látjuk a környezetünket, mintha illumináltak lennénk. Akik kipróbálták, meggyőződhettek arról, mennyivel nehezebb szétszórt tárgyakat összeszedni, vagy arról, hogy ittasan a kézírás is megváltozik. Akik a nap folyamán legalább három járművet kipróbáltak, azok tombolasorsoláson is részt vehettek. Az eseményt kerékpártúra zárta, a vállalkozó kedvű bringások harminc kilométert tekertek Hatvantól Jászfényszaruig és vissza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában