Támogatás

2022.09.02. 12:09

Ivádon is segíti az önkormányzat az iskolakezdést

Az ivádi önkormányzat képviselő-testülete a napokban döntött arról, hogy idén is nyújt támogatást a tanévkezdéshez a helyi családok számára.

B. K.

Az ivádi lakóhelyű általános iskolásokat tízezer, a kizárólag nappali munkarend szerinti középiskolás tanulókat húszezer, míg a nappali tagozatos felsőoktatásban résztvevő hallgatókat harmincezer forintra jogosultak, amennyiben bemutatják iskolalátogatási igazolásukat – adták hírül a község honlapján.

Az összeget bankszámlára utalják, vagy a házi pénztárban fizetik ki. A támogatást december 31-ig igényelhetik. Az óvodába járó gyermekek után ötezer forintot állapítottak meg. Ebből az intézmény kizárólag az óvodakezdéshez szükséges eszközöket vásárolhatja meg.
A Pétervásárai Tamási Áron Általános iskolába járó diákoknak nem kell bemutatniuk iskolalátogatási igazolást, mivel azt a hivatal kikéri. A kérelem nyomtatványa a polgármesteri hivatalban kérhető el.

Az érintetteknek azt tanácsolják, hogy lehetőleg az iskolakezdés első napjaiban kérjék ki a diákok a szükséges igazolást, hogy mihamarabb ki tudják fizetni a támogatást.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában