Rendezvény

2022.09.26. 13:04

Jubileumi táncot roptak, búcsút tartottak Bodonyban

B. K.

A Kenderszer Együttes tagjai harminc éve táncolnak együtt.

Forrás: Kenderszer Együttes/Facebook

Bodonyban volt ok az ünneplésre az elmúlt hét végén. Szombaton délután zsúfolásig megtelt az Ady Endre Művelődési Ház, ahol a Kenderszer Néptáncegyüttes megalakulásának harmincadik évfordulója alkalmából fergeteges előadást tartottak. A helyi és környékbeli táncosokból verbuválódott együttes tagjai harminc éve találkoznak rendszeresen a hét végi próbákon. Azóta számos környékbeli településen színesítik az ünnepeket, országos elismerésben is részük volt, s több külföldi országban is sikert arattak. 

A szombati fellépésen először az alapító tagok, azaz a régi táncosok, majd a fiatalabb generáció lépett színpadra, végül családi táncot roptak együtt.

Vince János, a község polgármestere örömhírt jelentett be, amikor köszöntőjében közölte, hogy mostantól végre állandó próbatermet használhatnak a táncosok a volt iskola épületében. A jubileumi est táncházzal zárult. 

Vasárnap délelőtt rendezték meg a községben a hagyományos Szent Mihály napi búcsúi szent misét, körmenettel a Szent Mihály Római Katolikus Templomban.  

E napon játszóudvarrá  alakult a piactér, ahová a gyermekeket várták számos  játékkal, ugrálóvárral, foglalkozással.

Délután egytől  négy óráig a Nyitott Kapuk program keretében a helyi neves alkotók nyitották ki kapujukat az érdeklődők előtt, akik megtekinthették Les Norbert népi  iparművész  gyönyörű  kerámiáit, Papp Szilárd  preparátor gyűjteményét, valamint  Boros Betty mandala festőművész  alkotásait.

A  Dózsa György úti Szidónia majorban állatsimogatás, levendulamező, veterán traktor és motorkiállítás várta a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában