Képzés

2022.09.12. 11:30

Kézjelekből is értenek majd a kormányhivatal dolgozói megyénkben

Megszólalni sem feltétlenül kell a kormányablakokban ezután. Jelelni tanulnak az ügyintézők.

F. V. E.

Jelnyelvi kommunikációt tanítanak az ügyintézőknek

Forrás: Gál Gábor

A siketek és nagyothallók ügyintézésének komfortosabbá tétele érdekében Heves megyében is jelnyelvi képzés indult kormányablakokban dolgozó ügyintézők számára.

A fogyatékos emberek életkörülményeinek javítását, társadalmi befogadását és esélyegyenlőségük biztosítását célul kitűző Országos Fogyatékosságügyi Program végrehajtása részeként az év végére minden kormányablakban legalább két ügyintéző tud majd jelnyelven kommunikálni a hallássérült ügyfelekkel.

A Heves Megyei Kormányhivatal tájékoztatásából kiderült, megyénkben is zajlik a kommunikációs akadálymentesítés. A járási hivatalok tíz munkatársa kezdte meg a napokban a jelnyelvi képzést. A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével történő együttműködésnek köszönhetően tartják meg a három hónapos tanfolyamot, hetente egy képzési nappal. A résztvevő ügyintézők alapszintű jelnyelvi ismeretekre tesznek szert.

Így az év végére a kilenc Heves megyei kormányablak 19 ügyintézője tud majd jelnyelvi kommunikációval kiegészített segítséget nyújtani a hallássérült ügyfeleknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában