Ellenőrzés

2022.09.03. 13:47

Kiskörénél buktatták le az illegális halkereskedőt: busás bírság a jutalma

Kétszázötvenezer forintért kínálta a halakat az illegális horgász a Nébih Állami Halőri Szolgálatának (ÁHSZ) a nyár közepén. A kiskörei hallépcsőnél zajlott alku után megbírságolták, a halakat visszaengedték a Tiszába.

HEOL

Ahogyan az a Nébih internetes oldalán olvasható, a személyes kapcsolatfelvételt követően a megvásárlásra kínált halakat az ÁHSZ munkatársai a kiskörei hallépcső közelében, vízben kikötött állapotban találták, majd sikeres alkut követően meg is vásárolták. Mivel a horgász jogszabályt sértett, ezért a 250 ezer forintos vételár helyett tetemes bírságot kaphat.

Forrás: Nébih

Mint írják: a 250 ezer forintos ellenértékért egy 19 kilogrammos, egy darab 6 kilogrammos és egy darab 5,5 kilogrammos tőpontyra tettek szert az állami halőrök. A sikeres üzletkötés azonban az eladó személy számára nem várt módon folytatódott. A pénz átadását követően a tiszai vízi rendőrök és az állami halőrök őt, valamint a halak kifogásában és eladásában közreműködő személyeket is feltartóztatták. A Nébih mindannyiukkal szemben eljárást indított, melynek végén több százezer forintos halvédelmi bírságra számíthatnak.

Kiemelték, hogy az eladásra kínált halak – mérlegelés és fotózás után – visszakerültek eredteti élőhelyükre, a Tiszába.

A Nébih kéri, hogy amennyiben horgászattal, halászattal, halkereskedelemmel összefüggésben szabálytalanságot tapasztalnak, jelezzék azt az [email protected] e-mail címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában