Programajánló

2022.09.08. 20:00

Koncertek, filmpiknik, szüreti mulatság - ezen a hétvégén sem unatkozunk Heves megyében

Reméljük, az időjárás sem rontja el a rendezvényeket.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

 

Szeptember 9., péntek:

 

Eger:

  • Filmpiknik lesz több egri helyszínen is 20 órától. A filmeket a Dobó-téren, a Kertmoziban, az Eszterházy téren és az Uránia Filmszínházban lehet megnézni. Pénteken a Dobó-téren egy meglepetés filmet láthatnak az érdeklődők, a Kertmoziban a Thor: Szerelem és Mennydörgés, az Eszterházy téren az E.T. a földönkívüli, 22 órától pedig A nyolcadik utas: A Halál című filmeket vetítik.  A szabadtéri programok ingyenesen látogathatók.
  • Bródy Társas Piknik lesz a Dobó-téren 15 és 19 óra között a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár könyvtárosainak szervezésében. Érdemes vinni egy pokrócot vagy párnát, a játékokat pedig a könyvtár dolgozói biztosítják. Érvényes könyvtári olvasójeggyel pedig sorsoláson is részt lehet venni.
  • Egri Fény-Kép, gyertyafényes este lesz a patakparton 18 óra 30 perctől a Végvári Vitézek Terén. Elsőnek Kedvenc egri helyek-kedvenc egri sztorik - Barna Béla vetítését láthatják az érdeklődők, 19 óra 30 perctől Cabaret Band koncert lesz, közben házi sütiket, helyi borokat kóstolhatnak a vendégek.
  • Molnár Dani Acoustic Night lesz a 19 órától a Flamingo Bistrobarban (Eger, Bajcsy- Zsilinszky utca 4.), ahol a Dalból ismert Molnár Dániel lesz a fellépő, a koncert közben pedig finom koktélok, és ételek várják az érdeklődőket.

Felsőtárkány: Zenekuckó a Faluházban 17 órától. Egy pedagógus által vezetett mondókázó foglalkozás keretében találkozhatnak az érdeklődők, ahol a gyerekek sok mozgás kíséretében megismerkednek a mondókák, a dalok, a ritmus és a hangszerek csodálatos világával, mindezt édesanyjuk ölében és aktív közreműködésével. A mondókázó foglalkozás után lehetőség van együtt játszani, barátkozni, gyakorolni a többi gyermekkel való interakciót.

Forrás: programturizmus.hu

Noszvaj: Kemencés nap több helyszínen 18 órától. Kemencés Bortúra azaz Pintér Zoltán Emlék-bortúra a Szomolyai és Jókai úti Pincesoron. Gyülekezés a 17.30 órától a Dela Motte-kastély előtt, ahol a kóstoláshoz szükséges poharak megvásárolhatók, és a borkóstoláshoz 200 Ft-osok válthatók. Bortúrát vezeti: Jámbor Dénes. Zenél az Agyagbanda. A rendezvénybelépő tartalmaz 1 logózott boros poharat. A kóstolóról: az ár pincénként változó, a boros gazdák döntik el.

 

Szeptember 10., szombat:

 

Eger:

  • CandyMen Trio koncert lesz 20 órától a Szépasszony-völgyben a 30-as pince teraszán.
Forrás: visiteger.com
  • Andörkaver koncert lesz 17 órától a Nemzedékek Terén.
  • Egészség- és Családi Nap a Felsővárosban 10 órától a Nemzedékek terén.
Forrás: visiteger.com
  • Filmpiknik lesz több egri helyszínen is 20 órától. A filmeket a Dobó-téren, a Kertmoziban, az Eszterházy téren és az Uránia Filmszínházban lehet megnézni. A szombati program a Dobó téren Top Gun - Maverick, a Kertmoziban Minyonok: Gru színre lép, az Eszterházy téren a Vissza a jövőbe 2., 22 órától pedig Félelem és reszketés Las Vegasban című filmeket láthatják az érdeklődök. A szabadtéri programok ingyenesen látogathatóak.
  • XXII. Egri Régi Jármű Találkozó és Túra 8 órától. A 120 kilométeres túra szombaton a Felsőtárkányi Faluháztól indul, vasárnap pedig a Dobó téren járműkiállításra várnak minden érdeklődőt.
Forrás: visiteger.com

Hatvan:

  • Hatvani Sportcsarnok Megnyitó 10 órától. Sportprogramok és koncertek várják az érdeklődőket.
Forrás: hatvaniturizmus.hu
  • A Vadasparkban 18 órától Éjszaka a Vadasparkban 22 óráig. Rossz idő esetén a park zárva tart. Elemlámpát érdemes vinni.
  • Tarka Piac lesz 9 órától 18 óráig a Pillangó Cukrászda mellett a múzeum felőli oldalon. 
Forrás: hatvaniturzmus.hu

Noszvaj: Kemencés nap több helyszínen. A Patakparti Piactéren infósátor, 10 és 17 óra között kézműves és kirakodó vásár, 11 órától Babszemjankó Gyermekszínház előadása. 14 órától Toma vidám próbái a Piactéren. A Mátyás téri présházban “Egy csöppnyi régi Noszvaj” kiállítás, múzeumpedagógiai játékok lesznek. A Gazdaházban 10 és 16. óra között „Vidám Molnárlegények Toma-próbáival”-különleges történeti játéktér várja az érdeklődőket. A Borplaccon 10 és 16 óra között légvár, népi játszótér, pónilovaglás várja a kicsiket. 14 órától Zolnok Bandérium buhurt bemutatója: középkori küzdelem XIV-XV. századi teljes páncélban, középkori fegyverekkel. (1400-as évek korával foglakozó szolnoki székhelyű katonai hagyományőrző csoport). 17 órától "Neked szól" Holló János és Holló Eszter magyar slágerzenei válogatása, 17óra 30 perctől Kemencés Főzőverseny eredményhirdetés, tombolasorsolás, majd 19 órától Oszvald Marika műsora, 19 óra 40 perctől Roy és Ádám koncert, 20 óra 30 perctől éjfélig utcabál zárja a rendezvényt.

Andornaktálya: Zsibvásár lesz 8 és 14 óra között a templom előtti téren itt a különféle gyűjteményektől kezdve a dísztárgyakon keresztül, a könyvekig, a ruhákig szinte minden megtalálható. A zsibvásáron a helypénz befizetése után bárki szabadon kereskedhet: eladhatja, vagy elcserélheti áruit.

Kisköre:  Szabadvízű Strand és Kemping területén XIII. Kiskörei Csülökfőző Fesztivál lesz. 7 órakor kezdődik a főzőverseny, 10 órakor lesz a megnyitó, 13 órakor Zeneexpressz, 16 órakor pedig Eredményhirdetés. A fellépők pedig Singh Viki, Fásy Ádám, Takács Nikolas, Varga Viktor, Milán, Digitál zenekar, Jankó. A belépés ingyenes.

Felsőtárkány: Mirage Alkotócsoport: Tanulmányút - nyilvános vetítés és alkotói találkozó 17 órától Felsőtárkányi Faluház nagytermében. A film címe: Tanulmányút, hossza 22 perc. 

Markaz: szüreti mulatság lesz 12 órától több helyszínen is.

Forrás: programturizmus.hu

Ostoros: szüreti felvonulás 14 óra 30 perctől a Spaten Sörözőtől a Hangya Csárdáig. Este utcabál lesz.

Erdőtelek: Bikini koncert lesz 19 órától a Piactéren.

Kisnána: 8 órától 15 óráig bolhapiacot tartanak a kisnánai várban. 

Petőfibánya: Peter Srámek koncert lesz 16 órától a Szabadság téri Művelődési Házban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában