Mozi

2022.09.20. 19:50

Kovács Klaudia, Amerikában élő egri filmrendező nem gondolta, hogy ilyen sikereket ér el új filmjével

Kovács Klaudia egri származású, többszörös díjnyertes hollywoodi rendező sorra zsebeli be az elismeréseket az új filmjével, a Barna Papírzacskóval. Arról mesélt a Heol-nak, hogyan éli meg a sikereket, és a következő filmfesztiválról is beszélt.

Fekete-Vadászi Erika

Forrás: Vanie Poyey/ beküldött

A Tarzana Film Fesztiválon is bemutatják októberben Kovács Klaudia új filmjét, mint ahogy arról már korábban beszámoltunk

Az alkotó a Barna Papírzacskó készültekor forgatott először komoly felszerelés nélkül, pusztán egy mobiltelefonnal és minimális stábbal. A szívmelengető film egy kaliforniai korosodó úrról szól, akinek egy váratlan fordulatból kifolyólag fedezzük fel az igazi énjét. Különlegessége, hogy nincs benne párbeszéd, így mindenki számára érthető.

Kovács Klaudia portálunknak elmondta, hogyan fogadta az eddigi elismeréseket.

– Óriási örömömre szolgál, hogy a pandémia alatt forgatott kisfilmem ilyen sok sikert ért el eddig. Egyáltalán nem számítottam rá, hogy a világkrízis kellős közepén, a limitált körülmények között és minimális anyagi háttérrel rendelkező Barna Papírzacskó (Brown Paper Bag) című munkám ilyen sok szakmai elismerést tudhat majd magáénak – fejezte ki örömét az egri származású rendező.

Forrás: Beküldött fotó

Arra végképpp nem gondolt, hogy majd pont Cannes-ban kapja meg a Legjobb rendező díjat egy olyan zsűritől, aminek az elnöke – az Amerikai Filmakadémia tagja és a Diák Oscar részleg kiemelkedő személye – a magyar származású Lawrence David Foldes. 

– Az is igen meghatott, hogy az afrikai miniállam, Etioni királynője, Angelique Monet által alapított Artisan Festival World Peace Initiative, a humanitárius filmek Cannes-ban megrendezett fesztiválján különdíjat kapott az alkotásom, amelynek én voltam egy személyben az írója, a rendezője és a producere is – jegyezte meg.

Forrás: Beküldött fotó

A Valley Film Festival-i amerikai bemutató után pedig október 14-én a Tarnaza Film Fesztivál látja vendégül az alkotását. Tarzana neves városrésze Los Angelesnek, s jelentős szakmai háttere van. Egyebek között ott forgatták annak idején a Casablanca, a Thelma és Louise, valamint az E. T. mozik egy részét. A várost pedig Tarzanról nevezték el, akit a hazánkból elszármazott Johnny Weissmuller alakított, ismertette Kovács Klaudia. 

Néhány további érdekességet is megosztott még a Heol-lal. Nálunk a fesztiválokon kötelező a maszk viselése, hiszen még mindig dúl a Covid. A Palm Springs-i Nemzetközi ShortFest Filmfesztiválon a logójukkal ellátott maszkot is kaptunk mi filmesek. Ezt a maszkot meg is őrzöm mementóként. Egy másik különlegesség, hogy ugyanezen a fesztiválon egyébként a vörös szőnyeg idén zöld volt. Sivatagi rész lévén zöld felületekről álmodoznak, minden ilyen üdítő látványt nyújt, említette. 

Kovács Klaudia
Forrás: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában