Esemény

2022.09.28. 08:54

Különleges pókok, mátrai orchideák a Harkály Ház téli előadássorozatán

A látogatók a Mátra kincseivel ismerkedhetnek meg részletesebben, természetvédelmi és természetismereti előadásokon keresztül novembertől márciusig.

B. D.

A Harkály Házban a tócsalakó hegyisárkányt is megismerhetik

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Az első első előadást november 10-én tartják délután fél hattól, majd december 8-án és január 12-én is találkozhatnak a házban. Február 9-én és március 9-én ugyancsak tartanak eseményt. A programokon szó lesz a természetvédelmi őri feladatokról az idei különleges évben, a kétéltűek és hüllők védelmének új kihívásairól a Mátrában és a ragadozómadár-védelemről. Ezek mellett lesz még bemutató a különleges pókokról és mátrai orchideákról. Az előadások a természetvédelem iránt érdeklődőknek és a szakmai közönségnek is érdekesek lehetnek.

Kötetlen beszélgetésre is lehetőséget nyújtanak a bemutatók után az elhangzott témákkal kapcsolatosan. Az előadásokon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További információkat a Harkály Ház Mátrafüred weboldalán találhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában